Στην εκδήλωση για την Αρχαία Καρθαία της Κέας οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

19 Σεπτεμβρίου 2017 15:24

Στην Κέα βρέθηκαν από 15 έως 17/9 οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός.

Προσκεκλημένοι από τον Δήμο της Κέας, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίασης του αρχαιολογικού χώρου της Καρθαίας, με την ευκαιρία της απονομής του ευρωπαϊκού βραβείου πολιτιστικής κληρονομιάς «Europa Nostra», που αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας και για την εξαιρετικά αξιόλογη δουλειά των αρχαιολόγων για την αποκατάσταση της αρχαίας πόλης της Καρθαίας.

Με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, του Δημάρχου και βεβαίως όλων των επιστημόνων, των τεχνιτών, των ανθρώπων της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αποδόθηκε στο κοινό, μετά από είκοσι και πλέον χρόνια συστηματικής δουλειάς και ανασκαφών, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία των Κυκλάδων, που υπήρξε και μία από τις τέσσερεις αρχαίες πόλεις της Κέας.

Επίσης, οι βουλευτές παραβρέθηκαν και στην ξενάγηση του προϊστορικού οικισμού της Αγίας Ειρήνης, που μαζί με το Ακρωτήρι της Θήρας και τη Φυλακωπή της Μήλου, αποτέλεσαν τα τρία βασικά κέντρα της πρωτοκυκλαδικής εποχής.

19/9/2017

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos