Οι βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα στην Αμοργό

25 Σεπτεμβρίου 2017 12:20

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 23 και 24/9 την Αμοργό, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Το Σάββατο παρέστησαν στα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου της περιοχής της Αιγιάλης, που ενοποιεί τα σχολεία τεσσάρων οικισμών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρο το νησί, που ξεκίνησε περίπου 13 χρόνια πριν και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου. Στο σύντομο χαιρετισμό τους, οι δύο βουλευτές τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας διαχρονικά όλων των συναρμόδιων φορέων (κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος) και ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά, να χαρούν το σύγχρονο και λειτουργικό αυτό κτίριο που σίγουρα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή.

Στη συνέχεια παρέστησαν στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων στους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού ελεύθερης κατάδυσης authentic big blue. Το σημαντικό αυτό γεγονός για την Αμοργό, συνέπεσε μαζί με την γαστρονομική εβδομάδα, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην τουριστική κίνηση του νησιού. Η σημασία δε του γεγονότος αυτού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν για την επανάληψή του πάλι στην Αμοργό, του χρόνου τέτοια εποχή.

Τέλος, την Κυριακή παρακολούθησαν την Ημερίδα με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη της Αμοργού, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο. Στο σύντομο χαιρετισμό τους οι βουλευτές, τόνισαν τη σημασία στήριξης της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα στα νησιά, θεωρώντας ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότησή τους. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική η διάθεση των πόρων του Αγροτικού Προγράμματος 2014-2020 και η αξιοποίησή τους σε σωστές βάσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos