Η Συνομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων τίμησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, για την συμβολή του στην επιτυχία της δράσης «Καλάθι Πρωινού»

27 Νοεμβρίου 2017 17:32

Το καλάθι του αιγαιακού πρωινού που εντάσσεται στο «Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», παρουσιάστηκε την Κυριακή στην έκθεση XENIA

Στις εργασίες του 2ου Ανοιχτού Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων (ΣΕΤΚΕ), το οποίο σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας σχέσης συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους τομείς του Τουρισμού και της Γαστρονομίας, παρέστη ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στο συνέδριο, το οποίο διεξήχθη χθες, Κυριακή, στο πλαίσιο της έκθεσης XENIA, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, του Προέδρου του ΕΟΤ, Χαράλαμπου Καρίμαλη, του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργου Τζιάλλα και εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της χώρας, παρουσιάστηκε το «Καλάθι Πρωινού» μια δράση προώθησης των τοπικών προϊόντων, μέσω των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας, που υλοποιείται σε συνεργασία της ΣΕΤΚΕ με τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Στην διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, κ. Παναγιώτης Τοκούζης, τίμησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην επιτυχία της δράσης «Καλάθι Πρωινού», ενώ ιδιαίτερη αναφορά στο «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», καθώς και στην ανακήρυξη του Νοτίου Αιγαίου σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, έκανε και η Υπουργούς Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η τόνισε τη σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο.

Η ΣΕΤΚΕ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην υλοποίηση των δράσεων που εντάσσονται στη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου, ως πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας και στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των τουριστικών καταλυμάτων στις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού κατατάσσοντας την στην πρώτη θέση, από πλευράς εσόδων και διανυκτερεύσεων. Τόνισε επιπλέον τον σημαντικό ρόλο που τα τουριστικά καταλύματα, λόγω του μεγέθους τους, διαδραματίζουν στην προσπάθεια στήριξης και τόνωσης των μικρών παραγωγών των νησιών.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Στο ετήσιο συνέδριο των επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, εγκαινιάσαμε σήμερα, μια νέα σχέση συνεργασίας σε θέματα Τουρισμού και Γαστρονομίας. Είναι πολύ μεγάλη η συμβολή των τουριστικών καταλυμάτων στις πρωτιές της Περιφέρειας μας στον Τουρισμό, που καθιστούν τον κλάδο πρωταγωνιστή. Επιπλέον, αποτελούν το συντριπτικό κομμάτι και την αιχμή του δόρατος της τουριστικής οικονομίας, του τουρισμού εμπειρίας . Είμαστε σύμμαχοί τους στην κοινή μας προσπάθεια».
Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του καλαθιού του αιγαιακού πρωινού στην έκθεση XENIA, αποτελεί την πρώτη από μια σειρά κοινών δράσεων, μεταξύ Περιφέρειας και ΣΕΤΚΕ, που θα κορυφωθούν το 2019, με σκοπό την εγρήγορση, ετοιμότητα, ενημέρωση και κινητοποίηση του συνόλου των μελών της Ομοσπονδίας, η οποία αποτελεί κοινωνικό εταίρο του Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos