300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Καλά τα σύννεφα, αρκεί να ξέρεις να πετάς και να προσγειώνεσαι....”

05 Δεκεμβρίου 2017 14:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλά τα σύννεφα, αρκεί να ξέρεις να πετάς και να προσγειώνεσαι....”

test2

test2

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήρθαν προς ψήφιση τα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία του Γ΄ τριμήνου του 2017 και ο καθορισμός των δημοτικών τελών για το 2018.

Δυστυχώς, όπως από το καλοκαίρι είχα επισημάνει, η έντεχνα ωραιοποιημένη εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας δεν είναι ικανή να κρύψει την δύσκολη πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι, η αλλαγή προσώπων στην Αντιδημαρχία Οικονομικών ουδεμία μεταβολή επέφερε στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας κάνοντας σε όλους μας προφανές ότι, η τακτική των δαπανών, οι οποίες έχουν σαν στόχο τις εντυπώσεις και όχι την ουσία είναι πάγια πολιτική της δημοτικής αρχής, άσχετα με τα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, αδιαφορούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι να στραγγαλίζουν το Ταμείο του Δήμου, προκειμένου να συντηρήσουν την εικόνα τους και να προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τους Συριανούς για την πραγματική κατάσταση. Aλόγιστες δαπάνες, με πολλή χαμηλή ανταποδοτικότητα στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, οι οποίες ένα και μόνο σκοπό έχουν. Αφενός την δημιουργία της ψευδούς εικόνας στους δημότες ότι κάτι σημαντικό γίνεται στο νησί, και αφετέρου της “προεκλογικής προβολής” του Δημάρχου, ο οποίος έχει στήσει στο μυαλό του ”προεκλογική περίοδο”, 2 χρόνια πριν την τέλεση των επόμενων δημοτικών εκλογών του 2019.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, οι ανεξόφλητες οφειλές να συνεχίζουν να ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου να κινούνται συνεχώς μειούμενα, φτάνοντας σταθερά,τρίμηνο με τρίμηνο σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας του Δήμου και ταυτόχρονα τα ανείσπρακτα έσοδα να έχουν εκτιναχθεί μέσα σε 9 μήνες, από τα 2.300.000 ευρώ, στα 2.900.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, τα οικονομικά στοιχεία καταρρίπτουν τον “μύθο” της δημοτικής αρχής, περί δήθεν χαμηλής εισπραξιμότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού οι εισπράξεις κινούνται μέσα στα πλαίσια του προυπολογισμού.

Αντίθετα ελάχιστες δαπάνες έγιναν σε επίπεδο επενδυτικών έργων (εκτελέστηκε μέχρι σήμερα το 15% του προυπολογισθέντος κονδυλίου για εκτέλεση έργων), τα οποία θα έπρεπε να τρέχουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, αν θέλουμε να φτιάξουμε τις απαραίτητες υποδομές, οι οποίες έχουν σημαντικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα την προβληματική τουριστική μας εικόνα αλλά και τα προβλήματα στην ποιότητας ζωής των δημοτών μας πχ αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή έχει απλώς αποφασίσει να κάνει μεγάλες περικοπές σε δαπάνες, οι οποίες έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την ποιότητα των υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρονται στους δημότες, για να μην αναγκαστεί να περικόψει χρήματα από τις τόσο αγαπημένες της εκδηλώσεις και φιέστες. Τρανό παράδειγμα της οικονομικής πολιτικής της βιτρίνας και του φαίνεσθαι, οι σχεδόν ανύπαρκτες δαπάνες για την τουριστική προβολή της Σύρου για το 2018, οι οποίες μόλις και μετά βίας θα αγγίξουν τις 40.000 ευρώ. Ποσό, το οποίο απλώς θα είναι λίγο παραπάνω από το άθροισμα των κονδυλίων για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το Καρναβάλι.

Όταν, αυτή η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε την θητεία της, πολλά είχαν ειπωθεί γύρω από τα δημοτικά τέλη και την διαχείριση των χρημάτων, τα οποία κατευθύνονταν στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό των κοινοχρήστων χώρων του νησιού.
Μετά από 3 χρόνια δυστυχώς, καμία αλλαγή δεν έχει επιτευχθεί, ούτε στο επίπεδο της διαχείρισης της υπηρεσίας καθαριότητας ούτε και στο επίπεδο ενεργειών για την μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού(πχ αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων των δρόμων με λαμπτήρες τύπου LED για μείωση των χρημάτων, τα οποία πληρώνουν οι δημότες για ηλεκτροφωτισμό.)
Για μια ακόμη χρονιά, απλώς κάνουμε μια τυπική διαχείριση, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς επενδυτικές δαπάνες (πχ υπογειοποιήσεις κάδων), και ταυτόχρονα δεν έχουμε και ορθολογική σωστή διαχείριση των δαπανών. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η φθίνουσα πορεία στις προσφερόμενες υπηρεσίες καθαριότητας στους δημότες, και η ελλιπής κάλυψη ηλεκτροφωτισμού των δημοτικών οδών.

Το μόνο ζήτημα, το οποίο απασχολεί την δημοτική αρχή είναι η διατήρηση των υψηλών δημοτικών τελών, χωρίς όμως καμία βελτίωση. Για μια ακόμη χρονιά δεν θα έχουμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο, αν και οι καθορισμένες υψηλές τιμές ιδιαίτερα στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων παραμένουν αμετάβλητες.

Δυστυχώς για την δημοτική αρχή αλλά και για όλους μας, η γλώσσα των αριθμών είναι σκληρή και δύσκολα κρύβει την αλήθεια.

Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς έχει ξεχάσει ότι, πρωταρχικός σκοπός της ύπαρξης ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και όχι “ο άρτος και τα θεάματα”.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Μαρία Καζαντζάκη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Χωρίς επικούριση - για πρώτη φ...
10,4 εκατ. ευρώ για νέα σχολικ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι Four Season – Έως 215.000 δολ. για ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι...

11 Μαϊος 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασσελάκη - «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε - Εμείς ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε» (Βίντεο)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασ...

11 Μαϊος 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συν...

11 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ