Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει τους Δήμους για την συντήρηση -επισκευή των σχολικών κτιρίων

07 Δεκεμβρίου 2017 19:25

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει τους Δήμους για την συντήρηση -επισκευή των σχολικών κτιρίων ενώ ταυτόχρονα απευθύνει προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για νέα σχολικά κτίρια και παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς στα νησιά της Περιφέρειας, από το Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Π.Ε. Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς εκφράζει την ικανοποίηση του για τις δράσεις αλλά και την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας.

Πόροι συνολικού ύψους 10.400.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» για την δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Λύκεια ) καθώς και για την κατασκευή και αναβάθμιση παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στα μικρά και μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει τρεις ανοιχτές προσκλήσεις (ημερομηνία έναρξης της υποβολής προτάσεων και για τις τρεις παραπάνω προσκλήσεις είναι η 15/12/2017 και ημερομηνία λήξης η 30/03/2018 ) προς τους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» και «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προσκλήσεις στο link : http://pepna.gr/calls

Επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι η συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων δεν εντάσσεται στο φάσμα των αρμοδιοτήτων της, με πρωτοβουλία της διεκδίκησε και εξασφάλισε πρόσθετους οικονομικούς πόρους προς το σκοπό αυτόν, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη μέριμνά της στον τομέα της παιδείας για τη βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη Β’ φάση χρηματοδότησης σε Δήμους που έχουν απορροφήσει τα κονδύλια με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κατά την Α΄ φάση.

Για το Νομό Κυκλάδων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα έχει ήδη διατεθεί ή προϋπολογιστεί το ποσό του 3.031.000,00 ευρώ.

ΠΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμου Πάρου για «Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Πάρου» Πάρος 150.000,00

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos