Συναντήσεις στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες

30 Ιανουαρίου 2018 13:39

Σειρά συναντήσεων σε υπουργεία και φορείς στην Αθήνα για ζητήματα του Δήμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών τους, μεταξύ άλλων, συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνο Λιτζεράκο για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, προκειμένου να υλοποιηθεί η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης. Για το ίδιο ζήτημα πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και σύσκεψη με τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Υ.Π.Α. κα Τσούκα για την ωρίμανση των μελετών που περιλαμβάνονται στην ΑΕΠΟ του αεροδρομίου.

Επίσης, μία ακόμα συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, για την ένταξη σημαντικών έργων του Δήμου, καθώς και για το ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών. Το θέμα αυτό τέθηκε και στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, στον οποίο επιπρόσθετα ζητήθηκε κατ εξαίρεση η αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών πόρων, για την κάλυψη των επιπρόσθετων αναγκών του Δήμου μας, που πηγάζουν από τον πολυνησιωτικό χαρακτήρα του.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Αρχαιολογία και την Υπηρεσία Νεοτέρων μνημείων, καθώς και την Επιθεώρηση Μεταλλείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για τη συντήρηση του μνημείου του Εναερίου.
Δύο ακόμα συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, στο Υπουργείο Παιδείας με υπηρεσιακούς παράγοντες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις των Σχολείων Βίβλου και Γλινάδου, καθώς επίσης και στο Υπουργείο Εργασίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνική Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, για την ίδρυση και λειτουργία και τρίτου βρεφονηπιακού σταθμού στη Νάξο.

Τέλος ο Μανόλης Μαργαρίτης και ο Δημήτρης Λιανός επισκέφθηκαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου έθεσαν το ζήτημα της επισκευής του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Νάξου.
«Τόσο η πολιτική ηγεσία αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν θετικά στις επισκέψεις και στα αιτήματα του Δήμου μας και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επιλυθούν πολλά από τα ζητήματα που θέσαμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης μετά το πέρας των συναντήσεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos