Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ίο

21 Φεβρουαρίου 2018 14:51

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τη διαδικασία ανάθεσης του έργου

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο της αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Μυλοπόταμος – Χώρα, στην Ίο, μετά την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της διαδικασίας ανάθεσης του έργου, προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου “Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης – Μυλοπόταμος – Χώρα ν. Ίου” επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 804.878,05 ευρώ. Κατόπιν της έγκρισης, εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο ύδρευσης για το νησί της Ίου, το οποίο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού μεταφοράς νερού με νέο καταθλιπτικό αγωγό, ο οποίος θα συνδέει το αντλιοστάσιο Μυλοποτάμου με την δεξαμενή της χώρας, συνολικού μήκους 2.218 μέτρων. Ο νέος αγωγός έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις του πληθυσμού αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες μέχρι το έτος 2031, που είναι η περίοδος σχεδιασμού του έργου.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Περιφερειακής Συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos