Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα στην Ακτοπλοϊκή Σύνδεση της Ανάφης

08 Μαρτίου 2018 16:04

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που αφορά τη νήσο Ανάφη του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:

Προς την Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Ανάφης κ. Ιάκωβου Ρούσσου (α.π. 299/07-03-2018), σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ανάφης.

Ειδικότερα, στο έγγραφο-διαμαρτυρία του ο Δήμαρχος του νησιού, επισημαίνει την άμεση ανάγκη κάλυψης του νησιού από περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τονίζοντας τη σημασία της σύνδεσης με τα γειτονικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι το νησί έχει παραμείνει μόνο με δυο δρομολόγια από Πειραιά, ενώ η απόσυρση του μοναδικού πλοίου που εξυπηρετούσε ενδοκυκλαδικά το νησί, έχει αποκλείσει τους κατοίκους από τα διοικητικά κέντρα και τα Νοσοκομεία των γειτονικών νησιών, αναγκάζοντας έτσι κατοίκους και επιχειρηματίες σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία με σημαντικό κόστος.

Είναι άδικο, ένα ακριτικό και μικρό νησί όπως είναι η Ανάφη, να καταδικάζεται σε απομόνωση και υποβάθμιση, καθώς η απουσία των αναγκαίων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προκαλεί σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία του νησιού και μεγάλες ζημιές στο τουριστικό προϊόν της τοπικής κοινωνίας!

Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων πολλαπλασιάζονται, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου συνεχώς επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Ανάφης, υπενθυμίζει στην πολιτεία τη συνταγματική ρύθμιση περί νησιωτικότητας, επισημαίνει το πρόβλημα και παράλληλα εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Για το λόγο αυτό ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να ενισχυθούν οι ακτοπλοϊκές ανάγκες της Ανάφης με περισσότερα δρομολόγια, ιδιαίτερα ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos