Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με την Αμερικανίδα Αξ/χο

09 Μαρτίου 2018 20:36

Με την Ναυτική Ακόλουθο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ελλάδα Captain Rose Ε. Rice συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α βρίσκεται στη Σύρο από την Τετάρτη και ήδη είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, ενώ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου.

Οι ισχυροί δεσμοί Ελλάδας - ΗΠΑ καθώς και οι μεγάλες προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας της Σύρου με την Αμερική, λόγω των πλεονεκτημάτων της γεωπολιτικής της θέσης, η βιομηχανική επένδυση στο ναυπηγείο του Νεωρίου και η επίτευξη ουσιαστικής εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων με αμοιβαίο όφελος και προοπτική μακράς πνοής, ήταν τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο κ. Λεονταρίτης επισήμανε στην Αμερικανίδα Αξιωματούχο ότι το Νότιο Αιγαίο μπορεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει πόλο έλξης σημαντικών επενδύσεων σε μια σειρά από τομείς όπου οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον και πρωτοπόρες επιχειρήσεις.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταξύ τους συνεργασία στο μέλλον δύναται να είναι αμοιβαία επωφελής.

"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, στην άκρως ευαίσθητη περιοχή του Αρχιπελάγους μας. Με την αξιοποίηση των χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ) και την προσέλκυση επενδύσεων που προέρχονται από τις Η.Π.Α. (ναυπηγείο Σύρου, επένδυση Hollywood, ενίσχυση της κρουαζιέρας κλπ.) καθιστούμε το Νότιο Αιγαίο καθοριστικό παράγοντα στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της πατρίδας μας και σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση και ενίσχυση των διεθνών μας σχέσεων", δήλωσε αμέσως μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γεώργιος Λεονταρίτης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos