Ανοικτή Επιστολή του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιου, προς τον Δήμαρχο Μήλου

09 Μαϊος 2018 17:07

Αγαπητέ δήμαρχε,

Διάβασα χθες το έγγραφο σου προς τους συναρμόδιους υπουργούς, που κοινοποίησες και προς τους βουλευτές, σχετικά με το επείγον αίτημα «Άμεση μεταφορά των λαθρομεταναστών», όπως χαρακτηριστικά λες. Προφανώς αναφέρεσαι στην περισυλλογή των μεταναστών που βρέθηκαν την Κυριακή στο ακρωτήρι Σπαθί της Μήλου.

Δεν θα σου απαντήσω επί της ουσίας του αιτήματός σου, διότι είμαι σίγουρος ότι τόσο το Λιμεναρχείο, όσο και η Αστυνομία, με τους οποίους έχω ήδη μιλήσει, κάνουν άριστα τη δουλειά τους στα πλαίσια της ισχύουσας εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας που η χώρα δια μέσου των συναρμόδιων υπουργείων τηρεί απαρέγκλιτα.

Θα σου απαντήσω πρώτον, για τον όρο «λαθρομετανάστες» που αποτελεί την αγαπημένη σου διατύπωση, μια διατύπωση που υποτιμά την ανθρώπινη νοημοσύνη και τις ανθρώπινες αξίες, αφού δεν υπάρχουν άνθρωποι λαθραίοι, παρά μόνο άνθρωποι που οι πόλεμοι και η φτώχεια τους ανάγκασαν να φύγουν από τις πατρίδες τους, αναζητώντας την επιβίωση και καλλίτερες συνθήκες, για τις οποίες όλοι οι άνθρωποι έχουν απόλυτο δικαίωμα να διεκδικούν και να αγωνίζονται. Κατά συνέπεια δεν είναι λαθρομετανάστες, αλλά παράνομοι μετανάστες που με κάθε τρόπο προσπαθούν να φύγουν από την κόλαση στην οποία άλλοι επέλεξαν να τους βάλουν.

Δεύτερον, μου κάνει εντύπωση η σπουδή σου και το άγχος σου για άμεση μετακίνησή τους, για να μην διαταραχθεί η εικόνα του νησιού και του λιμανιού, στα στέγαστρα του οποίου τους έχεις «μαντρώσει».

Προφανώς επειδή έτσι προβλέπει και η νομοθεσία, οι άνθρωποι αυτοί θα μεταφερθούν πολύ σύντομα σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας εκτός Μήλου, αλλά δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι στη Μήλο, δεν υπάρχει κανένας άλλος προσωρινός χώρος φιλοξενίας με πιο ανθρώπινες συνθήκες για ολιγοήμερη παραμονή.

Μακάρι τη σπουδή που δείχνεις για το θέμα αυτό, να την είχες δείξει και για μια σειρά άλλα ζητήματα ζωτικά για τον τουρισμό και για τους συμπολίτες μας, που αφορούν τα απορρίμματα, τα λύματα και το νερό. Ειδικά για τα λύματα, όχι μόνο δεν ασχολείσαι σοβαρά, αλλά ούτε καν έσπευσες να απαντήσεις στην επιστολή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που πάνω από δύο μήνες σου ζήτησε να στείλεις διορθωμένη και συμπληρωμένη την πρόταση για εγκατάσταση compact βιολογικών στον Αδάμαντα και στα Πολλώνια, κάτι που σου είχαμε ζητήσει από το Πάσχα του 2017, κατά την τότε επίσκεψη στο νησί του υφυπουργού νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού. Τι περιμένεις; Μήπως να φθάσει (έφθασε) το καλοκαίρι και να μην ξέρουν πάλι οι επιχειρήσεις και οι οικισμοί πού να πάνε τα λύματα; Η μήπως νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο θα εκθέσεις την κυβέρνηση, ψαρεύοντας στην άγνοια του κόσμου για το ποιος έχει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα;;;

8/5/2018 Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos