Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του δημοτικού πάρκινγκ Μυκόνου

21 Μαϊος 2018 21:06

Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως άμεσο στόχο τη λειτουργική αναβάθμιση του Δημοτικού παρκινγκ στο παλιό λιμάνι, ορίζοντας ως βασικούς άξονες τη δωρεάν μεταφορά των χρηστών του παρκινγκ από και προς τη Χώρα όλο το 24ωρο, την ανάθεση της φύλαξης του χώρου στάθμευσης, το σωστό φωτισμό, τη σήμανση και τη σωστή τοποθέτηση των αυτοκινήτων.


Σκοπός είναι η καλύτερη χρήση του συγκεκριμένου χώρου, που αφενός απαξιώνεται, αφού καταλαμβάνεται από επιχειρήσεις που σταθμεύουν το στόλο των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων τους και αφετέρου γιατί δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή στάθμευσης, λόγω της απόστασης που πρέπει να διανύσει κανείς πεζός μέχρι την είσοδο του οικισμού της Χώρας.

Κατόπιν αιτήματος αρκετών επιχειρηματιών της Χώρας Μυκόνου για την εκπόνηση σχεδίων εκμετάλλευσης του παρκινγκ, αναλάβαμε ως οφείλαμε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση δημόσιας διαβούλευσης- συζήτησης επί του θέματος.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διαψεύδει εμπράκτως τις διακινούμενες φήμες περί υφιστάμενης παραχώρησης του Δημοτικού παρκινγκ σε ιδιώτη.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εξετάσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για την καλύτερη αξιοποίηση του παρκινγκ στο παλαιό λιμάνι της Μυκόνου προς όφελος των δημοτών, των επιχειρηματιών και των επισκεπτών, αποτέλεσε αφορμή για τη διασπορά από την αντιπολίτευση Ψευδών ειδήσεων, περί δήθεν τετελεσμένης απόφασης για την ιδιωτικοποίηση του παρκινγκ.

Επειδή η διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας της Χώρας της Μυκόνου αποτελεί καθήκον και προτεραιότητα όλων μας (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε), συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί, για να διατηρήσουμε το νησί μας ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos