Ξεκινά η κατασκευή των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Φολεγάνδρου, προϋπολογισμού 537.000 ευρώ

18 Ιουνίου 2018 22:51

Εγκρίθηκε από την ΕΥΔ η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο το έργου

Ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί της Φολεγάνδρου, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των οικισμών Αγκάλης και Άνω Μεριάς. περνά στο στάδιο της υλοποίησής του, μετά την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου “Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς”, συνολικού προϋπολογισμού 537.000 ευρώ.

Το έργο έχει ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε και την ωρίμανση και κατασκευή του, ως φορέας υλοποίησης, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που συνήφθη μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φολεγάνδρου.

Το έργο “Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου”, αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των οικισμών Αγκάλης και Άνω Μεριάς. Η ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης των δύο οικισμών με τους οικισμούς της Χώρας και κατ’ επέκταση και του Καραβοστάση, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 5.317 μέτρων, θα τους δώσει τη δυνατότητα να υδροδοτηθούν από τις δύο υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες βρίσκονται στον Καραβοστάση, αποκτώντας έτσι σταθερή ποσότητα και ποιότητα παρεχόμενου νερού, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση και στη μείωση των απωλειών του δικτύου. Το υπόγειο δίκτυο κλειστών αγωγών ύδρευσης, ξεκινά από την υφιστάμενη δεξαμενή της Χώρας (θέση ελικοδρομίου) και ακολουθώντας τη διαδρομή του οδικού δικτύου προς τον οικισμό της Αγκάλης, τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού της Άνω Μεριάς.

Προβλέπεται επίσης η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου ύδρευσης. Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από τις βελτιωμένες υπηρεσίες ύδρευσης είναι 765 άτομα.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos