Γιώργος Χατζημάρκος για την απεργία της ΠΝΟ: «Από την προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της, δεν εξαιρείται κανείς»

22 Αυγούστου 2018 14:59

Έκκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για διάλογο με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικού συμφέροντος

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ για τις 3 Σεπτεμβρίου 2018, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να δέσει τα πλοία στα λιμάνια στις 3 Σεπτεμβρίου, σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στην κορύφωσή της, συνιστά πλήγμα στην εθνική προσπάθεια ανόρθωσης και σταθεροποίησης της χώρας. Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή και αφορά όλους.

Η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και η αποτροπή του πλήγματος που η εικόνα της χώρας θα υποστεί διεθνώς, είναι κρίσιμης σημασίας. Κρίσιμης σημασίας είναι και η εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο τρόπο σύνδεσης με την χερσαία χώρα, παρά μόνο την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.
Η απεργία προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη που θεωρεί ότι θίγονται τα εργασιακά του δικαιώματα. Αλλά αυτό ισχύει στο βαθμό που ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων δεν στρέφεται κατά της κοινωνίας.

Στο κρίσιμο σημείο που ο τόπος βρίσκεται, έχει ανάγκη διαλόγου με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικού συμφέροντος, που θα οδηγήσει σε λύσεις κοινά αποδεκτές και ρεαλιστικές.
Από την προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της, δεν εξαιρείται κανείς. Είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι επιβάτες στο ίδιο καράβι. Η πορεία του αφορά όλους μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos