Σαντορίνη: Νέα μονάδα αφαλάτωση στην Οία

31 Αυγούστου 2018 10:35

Στην προμήθεια νέας μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 400 m3/day της Δημοτικής Κοινότητας Οίας συνολικού προϋπολογισμού τετρακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (440.000 €) πλέον Φ.Π.Α. έχει προχωρήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Θήρας (ΔΕΥΑΘ) με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά βάση της σχέσης ποιότητας-τιμής.


Παράλληλα, ο Δήμος Θήρας και η ΔΕΥΑΘ με αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών κατάφεραν να λάβουν χρηματοδότηση της δαπάνης αυτής, της τάξεως των 170.000€.
Το εργοστάσιο αφαλάτωσης της Οίας το 2011 παρήγαγε μόλις 1.000 κυβικά ημερησίως. Αμέσως μετά την συνένωση της Κοινότητας Οίας με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Θήρας εγκαταστάθηκε το 2012 μια νέα μονάδα αφαλάτωσης 500 κυβικών ημερησίως. Επιπλέον. μόλις πριν δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2016 τέθηκε σε λειτουργία μια επιπλέον μονάδα αφαλάτωσης δυναμικότητας 900 κυβικών ημερησίως. Πλέον το εργοστάσιο αφαλάτωσης της Οίας μπορεί και παράγει συνολικά 2.400 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ημερησίως.

Παρά την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής του εργοστασίου αφαλάτωσης της Οίας από το 2011 έως σήμερα της τάξης του 140%, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία παραγωγής η μέση ημερήσια απαίτηση παραγόμενου ύδατος τον μήνα Ιούνιο ξεπέρασε τις 2.000 κυβικά. Τον Ιούλιο καταγράφηκαν καταναλώσεις της τάξης των 2.200 κυβικών ημερησίως.
Η νέα μονάδα δύναται να εγκατασταθεί άμεσα και να λειτουργήσει με τις υφιστάμενες υποδομές υδροληψίας θαλασσινού νερού και διάθεσης άλμης τόσο ως εφεδρεία, αλλά και συμπληρωματικά, για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών υδροδότησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos