Ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στη Μύκονο

08 Οκτωβρίου 2018 17:19

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Κουκά και είχε ως κεντρικό θέμα τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας που παρουσιάζονται στο νησί, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ενώ επεσήμανε ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας αφορά τόσο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου όσο και στους χειμερινούς μήνες, μιας και τον περασμένο χειμώνα σημειώθηκαν αυξημένα κρούσματα κλοπών σπιτιών και επιχειρήσεων.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, ήταν πλήρως ενημερωμένη τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, όσο και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμαρχος Μυκόνου, ενώ δήλωσε αποφασισμένη να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα αστυνόμευσης και επιβολής του νόμου, που αποτελέσουν βασική προτεραιότητα για την εύρυθμη λειτουργία του νησιού, το οποίο αποτελεί τη «βιτρίνα» της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος ενημέρωσε επίσημα τον Δήμαρχο Μυκόνου για τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν άμεσα - από αναλήψεως των καθηκόντων του - εντός του μηνός Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει ειδικος σχεδιασμός για την αστυνόμευση του νησιού, τόσο κατά την τουριστική περίοδο, όσο και για τους χειμερινούς μήνες, με περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης -ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο- και με υλοποίηση νέου πιο αποτελεσματικού επιχειρησιακού σχεδίου.

Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του, ο κ. Κουκάς δεν παρέλειψε να αναφέρει στην κ. Γεροβασίλη και το θέμα της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος Μυκόνου και στην ανάγκη προμήθειας νέου σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος για τα αστικά συμβάντα.

Η κ. Γεροβασίλη αν και νέα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνώριζε και αυτό το ζήτημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει πιθανές λύσεις.

Η κ. Γεροβασίλη μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυκόνου δήλωσε:

«Η Μύκονος αποτελεί ζωντανή διαφήμιση για τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του νησιού, για τους κατοίκους και τα εκατομμύρια των επισκεπτών της.

Για αυτό και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα αστυνόμευσης με στόχο την ασφάλεια πολιτών και τουριστών».

Ο κ. Κουκάς δήλωσε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή μου με την κ. Γεροβασίλη.

Αν και μόλις ένα μήνα στη θέση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, φάνηκε να γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία και πιστεύω ότι άμεσα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες αλλαγές, προκειμένου το αίσθημα ασφάλειας να επιστρέψει και πάλι στο νησί μας.»

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos