Η Μύκονος τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

30 Οκτωβρίου 2018 16:57

Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος από το Δήμο Μυκόνου η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ, στη Χώρα και την Άνω Μερά

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των ηρώων του Έπους του ’40 στην προτομή της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντούς Μαυρογένους στη Χώρα αλλά και στο Μνημείο Ηρώων στην Άνω Μερά.

Εκ μέρους του Δήμου Μυκόνου στεφάνι κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, στο Γυαλό αρχικά η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μυκόνου «Γ. Αξιώτης», τραγούδησε τα ηρωικά τραγούδια της εποχής, με τα οποία εμψυχώνονταν οι φαντάροι στο μέτωπο.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η μαθητική παρέλαση, ενώ ακολούθως μπροστά από το Δημαρχείο έλαβαν χώρα παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες και μαθητές που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Προηγήθηκε νωρίς το πρωί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου και επιμνημόσυνη δέηση όπως και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του ‘40.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι δοξολογία και μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της Εθνικής Επετείου και στην Άνω Μερά.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ακολούθησε στο Δημαρχείο Μυκόνου τελετή βράβευσης εκπαιδευτικών για τη συνολική προσφορά τους στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, καθώς και των μαθητών που εισήχθησαν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Πιο ειδικά, στην τελετή παραβρέθηκαν πέραν του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στέλιος Μπρίγγος, η πολιτεύτρια Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της 6ης ΜΣΕΠ και φυσικά πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Ο κ. Κουκάς αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους, ευχαρίστησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για την άψογη διοργάνωση της παρέλασης και προχώρησε στην τελετή βράβευσης - η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα - τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της επιτυχίας των μαθητών της Μυκόνου (64 στον αριθμό!), την τεράστια συμβολή των γονιών τους σε αυτή και φυσικά εξαίροντας την πολύτιμη παρουσία και το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν με ζήλο και αυταπάρνηση στη Μύκονο.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ αναφέρει:

«Σήμερα τιμούμε το μεγαλειώδες ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές.

Τιμούμε εκείνους που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τα αγαθά της Δημοκρατίας.

Τιμούμε τις αξίες και τα ιδανικά που κράτησαν τούτο το Έθνος ζωντανό ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές.

Και αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμα της Επετείου του ΟΧΙ που πρέπει να περάσουμε και στη νέα μας γενιά.

Δεν ξεχνούμε την ιστορία μας, τιμούμε εκείνους που την έγραψαν με αίμα και εμπνεόμαστε από τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρέτησαν μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός τους.

Ώστε κάποια στιγμή να πάψουμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι μόνο για τους προγόνους μας, αλλά να νιώσουν και οι απόγονοί μας υπερήφανοι για εμάς!»

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos