Κατάθεση Αναφοράς για το πρόβλημα υποστελέχωσης στα σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης Σίφνου

13 Δεκεμβρίου 2018 15:28

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά με θέμα το πρόβλημα υποστελέχωσης των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Σίφνου του Νομού Κυκλάδων.


Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Σίφνου, κ. Ανδρέα Μπαμπούνη (α.π. 4795/26-11-2018), σχετικά με την υποστελέχωση των σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης της Σίφνου.
Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ακόμη καλυφθεί οι θέσεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στην προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και στις μικρότερες τάξεις όπου οι μαθητές δεν διδάσκονται την προγραμματισμένη διδακτέα ύλη.

Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος του νησιού, εκφράζει την αγωνία και την έντονη ανησυχία των κατοίκων του νησιού για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Σίφνου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία κωφεύει στα συνεχή αιτήματα τους για την άμεση επίλυση του προβλήματος.
Για το λόγο αυτό, ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, να πληρωθούν τα αναγκαία κενά εκπαιδευτικού προσωπικού και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία στα Σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης της Σίφνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos