Επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την διευθέτηση του ζητήματος χορήγησης αδειών στους αλιείς βιντζότρατας

08 Ιανουαρίου 2019 21:50

Ο Γ. Χατζημάρκος ζητά την επίσπευση της εξέτασης των αιτήσεων θεραπείας όσων δεν αδειοδοτήθηκαν

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είχε σήμερα επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Νίκο Αντώνογλου, σε σκοπό την διευθέτηση του ζητήματος που έχει ανακύψει μετά και την δραστική μείωση του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν για το έτος 2019 στους αλιείς βιντζότρατας, σε σύγκριση με τις άδειες που είχαν χορηγηθεί για το 2018.

Συγκεκριμένα, από το Νότιο Αιγαίο, όπου το 2018 είχαν χορηγηθεί 54 άδειες (23 στα Δωδεκάνησα και 31 στις Κυκλάδες), φέτος χορηγήθηκαν μόνο 8, εκ των οποίων 4 στα Δωδεκάνησα, και 4 στις Κυκλάδες. Σε πανελλαδικό επίπεδο, για το 2019 χορηγήθηκαν μόλις 28 άδειες, επί συνόλου 168 το 2018.

Δεδομένου του σοβαρότατου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος που δημιουργείται , αφού ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός αλιέων βιντζότρατας δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετασθούν κατά το δυνατόν συντομότερα οι αιτήσεις θεραπείας που έχουν καταθέσει οι αλιείς που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Αντώνογλου δεσμεύτηκε για την κατά το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos