Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δ.Σ. Κέας για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΤΕ

04 Φεβρουαρίου 2019 14:02

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Κέα.

Με την ενέργεια του αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας, ζητά την παρέμβαση της Εθνικής Τράπεζας για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, καθώς βρίσκει τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού αντίθετους. Επισημαίνεται ότι ένα τέτοιο γεγονός, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην Ε.Τ.Ε., στο Δήμο Κέας, στους επαγγελματίες και στους ιδιώτες εξυπηρετούμενους από το κατάστημα αυτό.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κύριοι,
Έχουμε πληροφορηθεί για την πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να διακόψει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στη Κέα. Η πρόθεση αυτή της Ε.Τ.Ε. βρίσκει τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού αντίθετους και εκφράζοντας την άποψή μας αυτή απευθυνόμαστε σε εσάς και σας ζητούμε να παρέμβετε για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο παρατάσσοντας πιο κάτω τους λόγους:

-Το εν λόγω κατάστημα είναι το μοναδικό που λειτουργεί στον μεγαλύτερο οικισμό και πρωτεύουσα του νησιού μας, την Ιουλίδα.Πρόκειται για οικισμό που εκτός από τους κατοίκους του, οι οποίοι απευθύνονται στις δημόσιες υπηρεσίες που εδρεύουν εξ’ ολοκλήρου σε αυτόν (Δήμος, ΚΕΠ, Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο) φιλοξενεί, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι την περιηγούνται στην Ιουλίδα, καθώς σε αυτή δραστηριοποιούνται περί τις 36 επιχειρήσεις και λειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας.
-Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί σύμβολο στον τραπεζικό τομέα και για το λόγο αυτό τη χρησιμοποιεί πλήθος επαγγελματιών, μικροεπενδυτών και αγροτών (που αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων) και οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρονικό τρόπο πραγματοποίησης αναλήψεων και
πληρωμών.

-Μέσω του εν λόγω καταστήματος εξυπηρετούνται πολλοί εκ των κατοίκων και των οικιστών για τις συναλλαγές τους με το Δήμο για την εξόφληση των οφειλών τους και όχι μόνο και

-Εξυπηρετεί το σύνολο όσων συναλλάσσονται με το ΚΕΠ και το ΓΕΦ, στην έκδοση παραβόλων και την εξόφλησή τους με τραπεζική επιταγή (δεδομένου ότι το ΓΕΦ δεν εισπράττει χρήματα).Θεωρούμε ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος της Ε.Τ.Ε. στο νησί μας, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην Ε.Τ.Ε., στο Δήμο μας, στους επαγγελματίες και στους ιδιώτες εξυπηρετούμενους από αυτό.

Παρακαλούμε θερμά για τη συμβολή σας, προκειμένου –για όλους τους παραπάνω λόγους- να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό : 21/2019


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos