Λεονταρίτης: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου

25 Φεβρουαρίου 2019 14:27

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κέας κ. Γιάννη Ευαγγέλου και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας «Σιμωνίδης ο Κείος» είχε σήμερα το γραφείο του στη Σύρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν ζητήματα που άπτονται του τομέα του Πολιτισμού στο νησί της Κέας, ενώ έγινε ειδικότερη αναφορά στην κατασκευή ενός σύγχρονου πολιτιστικού χώρου, όπου όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του νησιού θα βρουν δυνατότητα έκφρασης και φιλοξενίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον Πολιτισμό, όπως κάνει άλλωστε από την αρχή της θητείας της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε το συνεχές ενδιαφέρον και την ενεργή συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Κέας, μέσω της στήριξης διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε, επίσης, την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Ευπρεπισμός και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Καρθαίας και Αγίας Ειρήνης στη νήσο Κέα». Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποψιλώσεις, καθαρισμούς και ευπρεπισμό του αρχαιολογικού χώρου, τη στερέωση αποκατεστημένου θεμελίου του αρχαίου θεάτρου, τη διαμόρφωση διαδρομής σύνδεσης θεάτρου με υπάρχον μονοπάτι του αρχαιολογικού χώρου και τη στερέωση των τοίχων του θεάτρου, ενώ για τον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Ειρήνης, προβλέπονται αποψιλώσεις, καθαρισμοί και ευπρεπισμός του αρχαιολογικού χώρου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Αιγαίο ανέκαθεν ήταν κοιτίδα Πολιτισμού. Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και ταυτόχρονα φέρουμε το βάρος της ευθύνης να συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε, αλλά και να συνεισφέρουμε στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας. Η Περιφερειακή Αρχή υπηρετεί πιστά αυτόν τον σκοπό και θα συνεχίσει να το πράττει με όλες τις δυνάμεις της, δεδομένου ότι ο Πολιτισμός μπορεί να συμβάλλει στην κοινωνικοοικονομική, αλλά και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κέας κ. Ευαγγέλου δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαχρονικά στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης του Δήμου Κέας, στηρίζοντας τον σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή και τον κ. Λεονταρίτη για τη συνεισφορά τους στην προώθηση και επίλυση σημαντικών θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών της Κέας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Θα θέλαμε, επίσης, να τους ευχαριστήσουμε που συμμερίζονται το όραμα μας για την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας και εργάζονται μαζί μας για την επίτευξη αυτού του σημαντικού σκοπού».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos