Τα συμπτώματα διάλυσης του ΕΦΚΑ δεν έχουν τέλος

28 Φεβρουαρίου 2019 07:24

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέο κρούσμα λανθασμένων υπολογισμών και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά τα λάθη στους υπολογισμούς των αναδρομικών στους συνταξιούχους, έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη διάλυση του ΕΦΚΑ.

Θύματα, αυτή τη φορά, χιλιάδες μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διαπίστωσαν αιφνιδιαστικά ότι από λάθος του ΕΦΚΑ έχουν χρεωθεί με επιπλέον εισφορές ελεύθερου επαγγελματία για τον Ιανουάριο του 2019, τις οποίες μάλιστα οφείλουν να εξοφλήσουν εντός μιας ημέρας - μέχρι 28/2/19. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις, όπου έχουν χρεωθεί εισφορές ακόμη και για ολόκληρο το 2018!

Για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής γκάφας και του διοικητικού χάους που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ) που εκπροσωπεί 8.000 και πλέον μηχανικούς, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ, με σκοπό την διόρθωση των τραγικών αυτών λαθών.

Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του ασφαλιστικού μορφώματος “Κατρούγκαλου” και τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, το Υπουργείο Εργασίας εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια πρωτοφανούς διοικητικού χάους και συμπτώματα παράλυσης, με θύματα πάντα τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους».

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos