Συνάντηση των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ με την ΟΣΥΜΙΚ

01 Μαρτίου 2019 14:42

Την Πέμπτη 28/2 πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλάδων (ΟΣΥΜΙΚ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Πασχάλη Συρίγο και τον Φραγκίσκο Ράμφο.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η καλή διαχρονική συνεργασία των βουλευτών με την Ομοσπονδία και συζητήθηκαν αναλυτικότερα τα παρακάτω θέματα:

Α) Η πορεία του πιλοτικού προγράμματος για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα στα μικρά κυκλαδονήσια. Για το θέμα αυτό που ξεκίνησε με κοινή πρωτοβουλία της ΟΣΥΜΙΚ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την κατάθεση προτάσεων από πέντε νησιά (Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Σίφνος, Κύθνος), θα υπάρξουν πολύ σύντομα ανακοινώσεις που θα συγκεκριμενοποιούν τα περαιτέρω βήματα.

Β) Από την πλευρά της Ομοσπονδίας κατατέθηκε πρόταση διερεύνησης υλοποίησης προγράμματος βιολογικού καθαρισμού λυμάτων των μικρών νησιών και επαναχρησιμοποίησής τους για αρδευτική χρήση, από εξειδικευμένο πλοίο, βάσει πρότασης συγκεκριμένης εταιρείας.

Γ) Συζητήθηκε η προώθηση εγκατάστασης πρόσθετης μονάδας αφαλάτωσης στη Σίκινο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Δ) Τέθηκε για άλλη μια φορά το ζήτημα της αναζήτησης πρόσθετων κινήτρων για την εγκατάσταση γιατρών ιδιαίτερα στα μικρά νησιά. Στα πλαίσια αυτά έγινε ενημέρωση για την πρόσφατη προκήρυξη κάλυψης θέσεων μόνιμων γιατρών στα νησιά Άνδρος, Τήνος, Αμοργός, Μήλος, Πάρος και Σίφνος.

Ε) Τέθηκε επίσης το θέμα της δωρεάν ακτοπλοϊκής μεταφοράς ασθενών με συγκεκριμένο παραπεμπτικό από τους γιατρούς των Κ.Υ. και των Π.Π.Ι. Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία των βουλευτών να υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση για τους ασθενείς που χρήζουν επείγουσας μεταφοράς.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, οι τρεις βουλευτές δεσμεύτηκαν να τα θέσουν στα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να διερευνηθούν και να προωθηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos