Νίκος Συρμαλένιος: «Ευτυχώς που έστω και αργά ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάλαβε ότι το Νεώριο δουλεύει και αναπτύσσεται»

17 Ιουλίου 2019 11:57

Χθές ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ONEX Πάνο Ξενοκώστα και διεπίστωσε τη θετική πορεία «αποκρατικοποίησης» του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Άργησε λίγο να καταλάβει ότι εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο το ναυπηγείο βρίσκεται σε επανεκκίνηση, χάρις στις προσπάθειες των εργαζομένων, των τοπικών φορέων της Σύρου, την προσφορά του νέου ιδιοκτήτη, αλλά και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε με επίπονες προσπάθειες να ξαναβάλει συνολικά τη ναυπηγοεπισκευή της χώρας μπροστά. Και βεβαίως δεν κατάλαβε ακόμα ότι το ναυπηγείο δεν αποκρατικοποιείται τώρα, έχει αποκρατικοποιηθεί από το 1994, τώρα πέρασε από μια ιδιοκτησία που τα τελευταία χρόνια το έριξε έξω, σε μια άλλη ιδιοκτησία που μέχρι σήμερα βάζει πλάτη στην υλοποίηση μιας συμφωνίας εξυγίανσης που επικυρώθηκε με δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου Σύρου το Δεκέμβριο του 2018, η οποία διασφαλίζει τόσο το συμφέρον της προοπτικής του ναυπηγείου και των εργαζομένων, όσο και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και η οποία δεν χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ιδιώτες.

Χαιρόμαστε λοιπόν που ο κ. Γεωργιάδης προσγειώθηκε σε μια πραγματικότητα που σε τίποτα δεν θυμίζει την καμμένη γη που άφησε πίσω του και στη ναυπηγοεπισκευή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στην οποία συμμετείχε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos