Άρση των αδικιών ως προς τις χρηματοδοτήσεις του Νοτίου Αιγαίου και την στελέχωση της Περιφέρειας, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Γ. Χατζημάρκος

05 Σεπτεμβρίου 2019 17:31

Περιφερειακή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή στην ατζέντα της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας


Στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχες της χώρας, η οποία έγινε χθες, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος
.
Η συνάντηση που έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των Περιφερειαρχών, σηματοδότησε την θεσμοθέτηση του συμβουλίου Περιφερειαρχών, για το οποίο ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών. Στόχος του είναι το όργανο αυτό να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά και να συνεδριάζει ανά δίμηνο υπό τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Στις συναντήσεις αυτές, κάθε περιοχή θα βάζει την δική της ατζέντα , με τις δικές της προτεραιότητες και προβλήματα και θα εξετάζεται η πορεία των εσωτερικών στόχων που έχουν τεθεί από κάθε Περιφέρεια.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη σύσκεψη του οργάνου και βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που αφορούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.
Παρόντες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος

Στη σύσκεψη ήταν, επίσης, παρόντες ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπως και το σύνολο των Περιφερειαρχών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το κέντρο διοίκησης της χώρας, που είναι το Γραφείο του Πρωθυπουργού αναγνωρίζει ότι πρέπει να έχει ένα πολύ καλύτερο συντονισμό και μια πολύ στενότερη συνεργασία με τις Περιφέρειας

Τα ειδικότερα ζητήματα του Νοτίου Αιγαίου που έθεσε ο κ. Χατζημάρκος, είναι δύο:

Να πάψει το Νότιο Αιγαίο να είναι η τελευταία μεταξύ των 13 Περιφερειών σε προϋπολογισμό και να αποκατασταθούν οι αδικίες όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις .

Να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι κρίμα σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να υπάρχουν έργα με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και να μην μπορούν να προχωρήσουν λόγω της τραγικής υποστελέχωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πρόβλημα το οποίο διογκώνεται ακόμη περισσότερο λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας, όπου οι μετακινήσεις των μηχανικών είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.
Στην διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, οι Περιφερειάρχες παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ιεραρχώντας παράλληλα τις άμεσες προτεραιότητές τους σε κάθε περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, ανέφερε πως στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που θα υπάρχει εφεξής, η ουσιαστική συνεργασία με στόχο την επίβλεψη, τον σχεδιασμό δράσεων και τελικά την υλοποίησή τους θα είναι πρώτη προτεραιότητα και των δύο πλευρών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos