Ομιλία στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο περί ασύλου και Διεθνούς Προστασίας

01 Νοεμβρίου 2019 22:30

Για το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται στο θέμα της χορήγησης ασύλου, φύλαξης των συνόρων και γενικότερης διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο, υπό τον τίτλο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία.


Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Φόρτωμας, το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της χώρας και κληρονομήθηκε από τους αναποτελεσματικούς χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, με κύριο χαρακτηριστικό την αδυναμία φύλαξης των συνόρων και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας.
Στην τοποθέτησή του, ο Βουλευτής Κυκλάδων στάθηκε ιδιαίτερα στην απλούστευση των διαδικασιών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την απόδοση ασύλου σε όσους πραγματικά το δικαιούνται. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που καθορίζονται στον τομέα φύλαξης των συνόρων και των Ελλήνων πολιτών, όπως και στο πρόγραμμα ταχείας επιστροφής στις χώρες τους, όσων αλλοδαπών δεν δικαιούνται άσυλο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ένα λειτουργικό, δίκαιο και ορθό πλαίσιο για το άσυλο, ενώ διασφαλίζονται βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης σε σοβαρά οργανωμένες δομές
«Φέρνουμε το άσυλο μόνο σε πρόσφυγες μέσα από διαφανείς και ταχύτερες διαδικασίες. Ψηφίζουμε ένα νέο νομοσχέδιο με σεβασμό στους Έλληνες, στις Ελληνίδες στο Διεθνές Δίκαιο και στο κοινωνικό κεκτημένο. Φυλάσσουμε τα σύνορά μας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης», είπε καταλήγοντας ο κ. Φόρτωμας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos