Συνάντησεις Γιάννη Ντουνιαδάκη στην Π. Νοτίου Αιγαίου

23 Νοεμβρίου 2019 20:32

Με αφορμή την πρόσφατη διαμαρτυρία των Ιρακινών προσφύγων οι οποίοι κρατούνταν πάνω από 20 μέρες στο Λιμεναρχείο Ρόδου, σε ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς


να παίρνουν απάντηση για το αν και πότε θα μετακινηθούν και η βαριά καταδίκη 6 εξ αυτών για «απείθεια κρατουμένου», αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Ντουνιαδάκη και μέλη της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος με επικεφαλής το Γραμματέα Κ. Γιαννόπουλο συναντήθηκαν με το Λιμενάρχη Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επεσήμανε το πρόβλημα της ανυπαρξίας επαρκών, κατάλληλων χώρων και βασικών εγκαταστάσεων υγιεινής στα κτήρια Λιμεναρχείου και Αστυνομίας, όπου καταλήγουν ως «κρατούμενοι» δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Στις απαράδεκτες συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν ακόμα και παιδιά, εγκυμονούν κίνδυνοι τόσο για τους ίδιους, όσο και για το προσωπικό του Λιμεναρχείου και της ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής που έφτασε στο απροχώρητο, ήταν και η διαμαρτυρία των εγκλωβισμένων στο Λιμεναρχείο.

Η επιβολή ποινών σε διαμαρτυρόμενους στο αίσχος και στην επικινδυνότητα της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στο χώρο του Λιμεναρχείου, σηματοδοτεί συμμόρφωση του κρατικού μηχανισμού στα πλαίσια της έντασης της καταστολής και των αντιδραστικών μέτρων που πάρθηκαν τελευταία από την κυβέρνηση.
Αυτά τα μέτρα, δεν πρόκειται να ανακουφίσουν ούτε τους πρόσφυγες, ούτε τους κατοίκους στις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Αντίθετα με αυτά τα μέτρα προσπαθούν να διαχειριστούν το αίσχος που δημιουργεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αυτή της ΝΔ, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας και ειδικά στα νησιά. Είναι επίσης μέτρα που καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Τα κλειστά κέντρα – στρατόπεδα συγκέντρωσης που σχεδιάζει να κατασκευάσει η κυβέρνηση στα νησιά θα οξύνουν τα προβλήματα για κατοίκους και πρόσφυγες - μετανάστες πολύ περισσότερο που στον ορίζοντα δεν προβλέπεται εκτόνωση των ροών, αφού οι επεμβάσεις, οι εντάσεις και οι πόλεμοι συνεχίζονται στην περιοχή, με εμπλοκή και της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και στους ανταγωνισμούς.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, κρίνοντας πολύ σοβαρές αυτές τις εξελίξεις, με αίτημά τους από 13/10/19 ζήτησαν συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με δύο αποκλειστικά θέματα, α)το «Προσφυγικό-Μεταναστευτικό» και β)τις «Εξελίξεις στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου». Η Περιφερειακή Αρχή, επέλεξε να συζητηθούν την 26η Νοέμβρη στη Ρόδο που πραγματοποιούνται δύο συνεδριάσεις με πολύ σοβαρά άλλα ζητήματα , υποβιβάζοντας την σπουδαιότητά τους.

Διεκδικούμε μαζί με το μαζικό κίνημα, εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, ιδίως για το χειμώνα και με ειδική μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, άμεσα μέτρα για τη μεταφορά τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μην αντικατασταθούν με κλειστά κέντρα-φυλακές. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες. Να καταργηθεί η άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά ενώ ο προορισμός της μεγάλης πλειοψηφίας είναι άλλες χώρες.
Είναι ανάγκη να δυναμώσει αλληλεγγύη και η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργατών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.
23/11/2019

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos