Δώρο Χριστουγέννων στους Δημόσους υπαλλήλους από το Δήμο Μυκόνου

23 Δεκεμβρίου 2019 14:25

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, εγκρίθηκε η εισήγηση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά για την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί.


Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την παροχή δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής στους δικαιούχους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου ή εναλλακτικά την αναγκαιότητα χορήγησης στους ως άνω δικαιούχους εφάπαξ χρηματικού ποσού ως βοήθημα.
Το ποσό των 200.000 ευρώ έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το οικονομικό έτος 2019 και καλύπτεται στο σύνολό του από δημοτικούς πόρους.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος ήδη μισθώνει ακίνητο για τη στέγαση ορισμένων υπαλλήλων και εδώ και τέσσερα χρόνια επιδοτεί συστηματικά τους Ιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
Υπενθυμίζεται, ότι η δυνατότητα παροχής ενίσχυσης δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν σε μικρούς νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους της χώρας, νομοθετήθηκε μετά από σχετική εισήγηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου.
Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου τόνισε:
«Συνεχίζουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, να καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες που δεν μπορεί να καλύψει η Πολιτεία, ενισχύοντας τους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Μύκονο.
Στόχος μας είναι η επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς μας υπαλλήλους, που όλα αυτά τα χρόνια σε δύσκολες συνθήκες, με ευσυνειδησία και συνέπεια, εργάστηκαν για να κρατήσουμε όρθιο τον Δήμο και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες του νησιού.»

 - Το επίδομα θα καταβληθεί την Τρίτη 24.12.2019.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos