Εντυπωσίασαν οι παραγωγοί της Περιφέρειας στην EXPOTROF

25 Ιανουαρίου 2020 18:14

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των παραγωγών μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών expotrof στο εκθεσιακό κέντρο Αμαρουσίου στην Αθήνα.


Το περίπτερο της Περιφέρειας κατακλίσθηκε από επισκέπτες που δοκίμασαν τα προϊόντα και πολλοί ήταν αυτοί που έκλεισαν συμφωνίες αγοράς.

Οι εκθέτες παραγωγοί από τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συμμετέχουν δήλωσαν ικανοποιημένοι και ευχαρίστησαν για μία ακόμα φορά τους συντελεστές της Περιφέρειας για την στήριξη της. Στο σύνολο τους είναι 48 οι παραγωγοί από 13 νησιά της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Άνδρο, Κέα, Τήνο, Σέριφο, Σίκινο, Σχοινούσα, που εκθέτουν από την Παρασκευή 24/1 έως και την Κυριακή 26/1 τα προϊόντα τους στο εκθεσιακό κέντρο Αμαρουσίου της Αθήνας.
Προϊόντα μέλισσας, αρτοσκευάσματα, προϊόντα ελιάς, κρασιά, αποστάγματα, λαδόπιτες, τυροκομικά προϊόντα, μελεκούνια, βότανα και άλλα ιδιαίτερα θα βρει κανείς στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε :
«Η παρουσία των παραγωγών μας με τα προϊόντα που εκθέτουν είναι ιδιαίτερα σημαντική φέτος. Παρατηρούμε αύξηση των παραγωγών αλλά συνάμα και αύξηση της ποσότητας των προϊόντων πράγμα που σημαίνει ότι η προσπάθεια μας είναι στη σωστή κατεύθυνση. Οι παραγωγοί μας έχουν την ευκαιρία πέραν της προβολής και της ανάδειξης να κάνουν εμπορικές συναλλαγές και συμφωνίες.

Η εικόνα αυτή που βλέπω μας ικανοποιεί και μας επιβάλει να συνεχίσουμε πάντα σε συνεργασία με τους παραγωγούς μας την όλη προσπάθεια για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.»
Στην έκθεση επίσης η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τον Κώστα Μπουγιούρη και άλλους κορυφαίους σεφ αναδεικνύουν την νοτιοαιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία με νοστιμότατες νησιωτικές λιχουδιές.
Ιδιαίτερη και χαρούμενη νότα έδωσαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μουσικοί που με τους νοτιοαιγαιοπελαγίτικους σκοπούς και μελωδίες ξεσήκωσαν την έκθεση. Η ιδέα αυτή ήταν από παραγωγούς της Σχοινούσας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos