Ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Σύρο το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 3-4 Μαρτίου

05 Μαρτίου 2020 13:56

Ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Σύρο το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 3-4 Μαρτίου, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση εγκαινίων των νέων γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, ενώ κατά την παραμονή


του στο νησί, μαζί με αντιπροσωπεία στελεχών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα στο νοσοκομείο συναντήθηκε τόσο με τον νέο διοικητή Μιχάλη Ζουλουφό, όσο και με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας Βαγγέλη Πανοηλία, τον οικονομικό και διοικητικό διευθυντή Νίκο Τρίτζαλη, αλλά και με την πρόεδρο των εργαζομένων Κατερίνα Καλογεράκη και αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν διεξοδικά η σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου, καθώς και οι ανάγκες και τα προβλήματα παροχής των υπηρεσιών αλλά και των εργαζομένων. Καταρχήν επισημάνθηκε η ανάγκη διεκδίκησης ενός νέου νοσοκομείου, ακριβώς λόγω του νομαρχιακού χαρακτήρα του αλλά και της ανάγκης παροχής ευρύτερων υπηρεσιών, από τη στιγμή που η Σύρος μαζί με τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο αποτελούν το τρίπολο παροχής της δημόσιας υγείας στο Αιγαίο. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης του νοσοκομείου λόγω και της ύπαρξης της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, μέσω της οποίας μεταφέρονται εκατοντάδες περιστατικά από τα άλλα νησιά. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκε και η πορεία ίδρυσης της ΜΑΦ, όπου εντός διμήνου ολοκληρώνεται η προμήθεια του εξοπλισμού, επίσης ολοκληρώνεται και η εκπαίδευση των δύο καρδιολόγων, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η πρόσληψη 10-12 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού. Στα θετικά καταγράφεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης τριών γιατρών (χειρουργός, αναισθησιολόγος και ψυχίατρος), καθώς και η σταδιακή μετάβαση στην ψηφιακή λειτουργία του νοσοκομείου, έργα που ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση και ολοκληρώνονται τώρα, ενώ στα αρνητικά καταγράφονται η μείωση κατά 10% περίπου του Προϋπολογισμού του 2020 σε σχέση με το 2019, η έλλειψη ολοκληρωμένου Οργανισμού για όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, έτσι ώστε να μην καταργούνται κενές οργανικές θέσεις και να εφαρμόζεται το πρόγραμμα κινητικότητας, η κατάρρευση της τεχνικής υπηρεσίας, ενώ πολύ έντονα τέθηκε και το θέμα της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, τόσο ιατρικού αφού στο κοντινό προσεχές διάστημα συνταξιοδοτούνται έμπειροι γιατροί, όσο και λοιπού νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, για την κάλυψη των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Τέλος, επισημάνθηκε η θετική πορεία των τελευταίων χρόνων, αλλά και η ανάγκη αυτή να συνεχιστεί και να δημιουργηθούν και άλλες υπηρεσίες, όπως μονάδα στήριξης των καρκινοπαθών. Από την πλευρά μας, επαναλάβαμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του νοσοκομείου και τη διαθεσιμότητα μας για υποστήριξη των αιτημάτων του προσωπικού.

Στη συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Μελετητών Κυκλάδων Άρια Χαραλαμπίδου, εκτός από τον Νίκο Συρμαλένιο συμμετείχε επίσης ο πρώην βουλευτής Αντώνης Συρίγος καθώς και μέλη του συντονιστικού της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση περιεστράφη καταρχάς στο νέο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα δασικά, όπου συμφωνήθηκε να επαναφέρουμε ως πρόταση τις διατυπώσεις του νομοσχεδίου Φάμελου, που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούνιο αλλά δεν πρόλαβε λόγω εκλογών να ψηφιστεί στη Βουλή και, κατά δεύτερο, στο πολεοδομικό της Ερμούπολης, που επί πολλά χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί. Συμφωνήθηκε να στηριχθούν οι θέσεις του συλλόγου μελετητών, σε αναμονή και της επικείμενης συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos