Όταν ο αθλητισμός και η ανθρωπιά συναντώνται…

05 Μαρτίου 2020 21:27

O Αθλητισμός δείχνει για ακόμα μια φορά το κοινωνικό πρόσωπό του σε μια κίνηση Αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετατρέπει μια σημαντική διοργάνωση, όπως το FINAL FOUR του Κυπέλου Ελλάδος Volley Ανδρών, που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 13-15 Μαρτίου, σε μια γιορτή αγάπης, αφιερώνοντάς την στον συμπατριώτη μας Δημήτρη Ρίζο που δίνει το δικό του αγώνα σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα για να βγει νικητής.

Έπειτα από την απόφαση της Περιφέρειας, η είσοδος στους φιλάθλους να είναι ελεύθερη (δωρεάν), προσφορά στη νεολαία του νησιού και στους λάτρεις του αθλήματος που στηρίζουν το Volley, θα υπάρχει κουτί προαιρετικών εισφορών για την οικονομική ενίσχυσή του Δημήτρη προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Αρωγός και εμψυχωτής αυτής της προσπάθειας και ο συμπολίτης μας Νίκος Ρούσσος, ο οποίος μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη που είχε την πρωτοβουλία, δήλωσε σχετικά: “Αυτή η αθλητική σύμπραξη ανθρωπιάς έρχεται να επικοινωνήσει το μήνυμα ζωής και αγωνιστικότητας του Δημήτρη, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι το ευρύτερο και πλατύτερο κοινωνικό μέσο. Μετά το ατύχημά μου είδα από πρώτο χέρι τα οφέλη του αθλητισμού. Σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και σε βοηθά να ξεχνάς την αναπηρία σου. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που το αποκτάς, το κερδίζεις δεν είναι έμφυτο. Η κοινωνία πρέπει να «αγκαλιάζει» τέτοιες προσπάθειες, διότι ποτέ δεν ξέρουμε αν θα τις χρειαστούμε κι εμείς στο μέλλον!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η αδελφή του Δημήτρη, Καίτη Ρίζου, διευθετήθηκαν πρακτικά ζητήματα που αφορούν στον κοινωνικό στόχο της διοργάνωσης.

«Η οικογένειά μου ευχαριστεί από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γι’ αυτήν την πρωτοβουλία. Ευχαριστεί επίσης όλο το νησί που τα τελευταία χρόνια στέκεται δίπλα στον Δημήτρη. Όλο αυτό το «κύμα» αλληλεγγύης είναι τόσο για εμάς, όσο και για την ίδια την κοινωνία, πολύ σημαντικό. Από τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις ευαισθητοποίησης αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία. Χάρη στην αγάπη σας και τη στήριξή σας, ο Δημήτρης συνεχίζει να παλεύει». Αυτή τη δήλωση έκανε η Καίτη Ρίζου μεταφέροντας παράλληλα και το ακόλουθο μήνυμα του αδελφού της: «Ο Δημήτρης παρακολουθεί όλες τις δράσεις στήριξης του αγώνα που δίνει προκειμένου να επιστρέψει δυνατός και γερός στη Σύρο. Παίρνει από αυτές δύναμη και θάρρος. Μου ζήτησε να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ενδιαφέρθηκε, προσευχήθηκε για εκείνον και ήταν δίπλα του. Η αγάπη που πήρε από τον κόσμο και η ευγνωμοσύνη του για όλα είναι τεράστια» .

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με κοινωνικές δράσεις. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του 2020 στη Σύρο, δεν θα μπορούσε να μην έχει για πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, τον συμπολίτη μας που αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του στη ζωή. Επικοινωνώντας το μήνυμα της μάχης που δίνει, τον βοηθάμε να συνεχίσει την αποκατάσταση μέχρι να τα καταφέρει. «Πασάρουμε» λοιπόν για τον Δημήτρη γιατί αυτός είναι ο πραγματικός «κυπελλούχος». Ας μετρηθούμε πρώτα ως άνθρωποι και μετά ως φίλαθλοι, κάνοντας sold out στην αλληλεγγύη”.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos