Δήλωση Κατερίνας Μονογυιού για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

06 Μαρτίου 2020 21:48

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.


Η ενδοσχολική βία είναι ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο τον θύτη και το θύμα, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές.

Ο σχολικός εκφοβισμός έχει αρνητικές συνέπειες στο κλίμα του σχολείου, στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επικοινωνία στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στην μετέπειτα ομαλή ενσωμάτωση στην κοινωνία. Αποτελεί γεγονός πως οι περισσότεροι μαθητές υφίστανται διακρίσεις λόγω της σωματικής τους διάπλασης, της χώρας καταγωγής τους, του χρώματος του δέρματος τους. Επίσης, πολλά παιδιά πέφτουν θύματα σχολικής βίας λόγω κάποιας μαθησιακής τους δυσκολίας, όπως η δυσλεξία

Καθώς το σχολείο αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου από τα σχολεία αλλά και συνολικά από την κοινωνία. Όσο περισσότερο μιλάμε για το bullying, τόσο το εξαλείφουμε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos