Απάντηση Φίλιππου Φόρτωμα για δασικούς χάρτες

09 Μαρτίου 2020 19:35

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ πολύ που μου γνωστοποιήσατε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας για το θέμα των δασικών χαρτών.

Οι δασικοί χάρτες διεγείρουν διαρκή ζητήματα σε μακρές περιόδους και σχεδόν στο σύνολο της Ελλάδας.

Αφού λοιπόν, διάβασα όλο το κείμενο και το απόσπασμα των πρακτικών που μας επισυνάψατε και με χαρά είδα ότι θέλετε την ενεργοποίηση των τοπικών βουλευτών, σας ενημερώνω ότι ήδη έχω συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση.

Ειδικότερα ανέλυσα στον Γενικό Γραμματέα όλες τις πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής του τρέχοντος θεσμικού πλαισίου, αν και ο νομός Κυκλάδων εξαιρείται ούτως ή άλλως από την υποχρέωση των ιδιοκτητών να αποδεικνύουν την ιδιοκτησία τους σε δασικές/χορτολιβαδικές εκτάσεις με το νόμο 998/79 άρθρο 62 εδάφιο β’ της παραγράφου α.

Υποστήριξα, επίσης, ότι είναι αναγκαία η προώθηση νομοθετικών ή κανονιστικών βελτιώσεων και στόχος είναι η απλοποίηση του χαρακτηρισμού των εκτάσεων ως χορτολιβαδικές που επιβαρύνθηκαν με το Π.Δ. 32/2016, άρθρο 5 παράγραφος 3 και η δυνατότητα μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο, και πρότεινα να επανέλθει η προηγούμενη νομοθεσία

Από την πλευρά του, ο κ. Αραβώσης, με ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες του Υπουργείου στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος και δήλωσε αισιόδοξος για την αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους.
Συμπερασματικά, θεωρώ ότι έχει καλυφθεί ένα μεγάλο τμήμα των απαιτήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Στη διάθεσή σας,

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Φόρτωμας
Βουλευτής Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos