Κέα: Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα

17 Μαρτίου 2020 21:41

Από την Δευτέρα 16 Μαρτίου βρίσκονται στην Κέα 196 άνθρωποι, επιβάτες ενός πλοίου που ταξίδευε παράνομα με υποτιθέμενο προορισμό την Ιταλία και τελικά προσάραξε στο λιμάνι της Κέας.


Το μικρό νησί προφανώς δεν διαθέτει ούτε τον στοιχειώδη εξοπλισμό για τον έλεγχο της υγείας των ταλαιπωρημένων ανθρώπων για να αποκλειστεί η πιθανότητα του κορωνοϊού, όπως επίσης δεν διαθέτει καμιά υποδομή για τη στέγαση και τη φροντίδα τους.

Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα τόσο προς την κατεύθυνση του ελέγχου της υγείας των ταξιδιωτών και συνεπώς την προστασία των κατοίκων του νησιού από κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού, όσο και προς την κατεύθυνση της αναγκαίας ανθρώπινης φροντίδας προς τους 196 ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους εγκυμονούσες γυναίκες και παιδιά.

Στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά όπως η Κέα, όπου οι δυνατότητες ιατρικής περίθαλψης ήταν πάντα εξαιρετικά μειωμένες και αυτή τη στιγμή στερούνται ακόμα και το στοιχειώδες υλικό για την πρόληψη, η μετάδοση του κορωνοϊού θα είναι πολύ δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί απ΄ ότι στην ηπειρωτική χώρα και κινδυνεύει να έχει μοιραία αποτελέσματα αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα άμεσα.
ΠΣΕ ΜέΡΑ25 Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos