Νίκος Συρμαλένιος: Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι λογιστές-φοροτεχνικοί

24 Μαρτίου 2020 00:41

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την Ανακοίνωση-Επιστολή του Λογιστικού-Φοροτεχνικού Γραφείου Μανωλάς Νικόλαος και Συνεργάτες προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εξαίρεση από τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ 11.03.2020/2020 επαγγελμάτων, όπως των λογιστών- φοροτεχνικών.


Ειδικά για την περιοχή των Κυκλάδων που στηρίζεται στον τουρισμό, πλέον σήμερα τίθεται εν αμφιβόλω η τουριστική καλοκαιρινή περίοδος, όταν τουριστικοί κολοσσοί (π.χ. TUI) έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα και τις προκαταβολές τους. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες Εάν όμως δεν δουλέψει το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, τα τουριστικά είδη πώς θα δουλέψει ή θα πληρωθεί ο λογιστής;

Πώς θα καταφέρουν επιχειρήσεις που δεν δραστηριοποιούνται άμεσα με τον Τουρισμό και δεν περιλαμβάνονται οι ΚΑΔ τους στο Δελτίο Τύπου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όταν η ρευστότητα στην αγορά θα είναι μηδενική; Με βάση τα παραπάνω, προτείνεται να ενταχθούν και οι λογιστές-φοροτεχνικοί στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos