Έκτακτη σύσκεψη μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του κορωνοϊού στη Σύρο

24 Μαρτίου 2020 23:06

Προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ιχνηλάτηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορωνοϊού στη Σύρο, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργου Λεονταρίτη, αυτήν την ώρα στο Διοικητήριο της


Περιφέρειας βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Νίκου Λειβαδάρα, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Γιάννη Βαμβακούση, του Αστυνομικού Δ/ντη Κυκλάδων κ. Κων/νου Ανθούλη, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΪO" κ. Μιχαήλ Ζουλουφού και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελου Πανοηλία.

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου, έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ ενέργειες για τη μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο των Αθηνών και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του μέχρι τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Οι άνθρωποι αυτοί ειδοποιούνται, ενημερώνονται και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους και σε κατ' οίκον περιορισμό 14 ημερών, προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Όπως καθίσταται σαφές τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας με τον Αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει ότι "δεν υπάρχει λόγος πανικού", να ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν "ψυχραιμία και ηρεμία" και να" συμπεριφέρονται ως φορείς του ιού", καλώντας τους "να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας".

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos