Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

30 Μαρτίου 2020 16:40

Ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, ο ογκόλιθος μαχητής για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό με δημοκρατία Μανώλης Γλέζος, δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας.


Ο Μανώλης όχι μόνο έγραψε ιστορία, ήταν ο ίδιος η ιστορία των κοινωνικών αγώνων της πατρίδας μας τα τελευταία 80 χρόνια. Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσεις αυτό τον άνθρωπο, που όχι μόνο δεν δείλιασε ποτέ ακόμα και σε υπέρτερους εχθρούς όπως οι ναζί ή τα εκτελεστικά αποσπάσματα, αλλά τους αντιμετώπισε αγέρωχα ανοίγοντας δρόμους για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση.

Εμείς οι κυκλαδίτες, που τον γνωρίσαμε από κοντά, όχι μόνο στο κομματικό μετερίζι, αλλά και στη γενικότερη ανεκτίμητη κοινωνική του προσφορά, τον αποχαιρετούμε με απέραντο σεβασμό, θαυμασμό και περηφάνεια. Σεβασμό για την αταλάντευτη αγωνιστική του διαδρομή και τις αξίες του, θαυμασμό για το πείσμα και την εμμονή του στην εκπλήρωση των στόχων του ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, περηφάνεια που τιμώντας την καταγωγή του, τα Απεράθου, τη Νάξο, την Πάρο, τις Κυκλάδες όλες, νησί νησί και πέτρα πέτρα, ανέδειξε τον ανεκτίμητο πλούτο τους, γεωλογικό, πολιτισμικό, περιβαλλοντικό.

Μανώλη, η ηρωϊκή μορφή σου και η ιστορική παρακαταθήκη που μας αφήνεις, θα μας εμπνέει πάντα στη ζωή και τους καθημερινούς μας αγώνες!!!!!

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos