Μέτρα στήριξης σε 25.000 εργαζομένους

05 Απριλίου 2020 23:29

O Nίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση για τα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους σε επισιτισμό-τουρισμό.

Σύμφωνα με την ερώτηση, περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι μένουν εκτός επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας και η δυναμική την οποία θα έχει. Συγκεκριμένα:

 

Όσων εργαζομένων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έληξαν οι συμβάσεις μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους 2019, πλην του τακτικού επιδόματος ανεργίας για το διάστημα του 3μηνου, δεν εμπίπτουν στα ευνοϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, πόσο μάλλον στην δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.

Όσων εργαζομένων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έληξαν οι συμβάσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους 2020, δικαιούνται το τακτικό επίδομα ανεργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2020, δεν εμπίπτουν στα ευνοϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, πόσο μάλλον στην δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας.

Όσων εργαζομένων δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, όπως π.χ. εργαζομένων με συμβάσεις μιας ημέρας, οι οποίοι έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα.

Όσων εργαζομένων συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου.

Περισσότεροι, λοιπόν, από 25.000 εργαζόμενοι μένουν εκτός επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας και η δυναμική την οποία θα έχει.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos