15 εκ. ευρώ για τη στήριξη της ακτοπλοΐας

14 Απριλίου 2020 15:45

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. Ευρώ εξασφάλισε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να διασφαλίσει τη θαλάσσια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών.


«Η κάλυψη των αναγκών των νησιωτών και των νησιών μας», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, «αποτελεί για την κυβέρνηση σημαντική προτεραιότητα. Με την πρόσθετη χρηματοδότηση, η επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα διασφαλίζεται πλήρως, όπως και η οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών μας, που αντιπροσωπεύουν το 15% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας».

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου της ακτοπλοίας και με γνώμονα την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη τροφοδοσία των νησιών, προχωρά στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου το οποίο προβλέπει τη διατήρηση ενός ελάχιστου ικανού αριθμού δρομολογίων για τις γραμμές του εθνικού και τοπικού δικτύου για όσο καιρό το μέτρα περιορισμού της κίνησης συνεχίζονται.

Με βάσει το σχέδιο αυτό έχουν προσδιοριστεί 36 γραμμές του εθνικού και τοπικού θαλάσσιου συγκοινωνιακού δικτύου, για τις οποίες θα επιδοτηθεί η εξυπηρέτηση τους με πλοία της ακτοπλοίας, όταν αυτό δε θα είναι δυνατό να προσφερθεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες με παράλληλη δήλωση αδυναμίας τους.

Παράλληλα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζεται ειδικό πρόγραμμα – καθεστώς, για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που πλήττονται προκειμένου να παρασχεθεί η αναγκαία στήριξη για τις ζημιές του κλάδου από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos