Παρέμβαση για την επόμενη μέρα του ελληνικού Τουρισμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων & των εργαζομένων, του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα

15 Απριλίου 2020 19:19

Αναλυτικό υπόμνημα προτάσεων που στοχεύουν στην ανασυγκρότηση του τουριστικού προϊόντος και στη στήριξη των πληττόμενων τουριστικών επιχειρήσεων προς τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, έστειλε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.


Ο κ. Φόρτωμας, ως Βουλευτής των νησιών με το ισχυρότερο τουριστικό brand name διεθνώς και με τεράστια προσφορά στο εθνικό ΑΕΠ, αφουγκραζόμενος τις μεγάλες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν από εδώ και στο εξής οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά και εν γένει ο προορισμός, δήλωσε στον Υπουργό Τουρισμού ότι είναι παρόν στην προσπάθεια επανεκκίνησης του πυλώνα της οικονομίας των νησιών μας.

«Η συστράτευση στην εθνική προσπάθεια, όλων των εμπλεκομένων πολιτικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να κρατηθεί όρθια η πατρίδα μας από τις συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης, είναι μονόδρομος και επιβεβλημένη» , όπως δήλωσε ο Βουλευτής.
*Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του Βουλευτή Κυκλάδων προς τον Υπουργό Τουρισμού και σε ξεχωριστό αρχείο, η υποβολή των προτάσεων του για την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ COVID-19

Στο παρόν αναδεικνύω κάποιες απλές αλλά σημαντικές προτάσεις υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων στην παρούσα φάση.
Παραθέτω τις προτάσεις κωδικοποιημένα και παραμένω στη διάθεσή σας για μία αναλυτικότερη επεξεργασία και συζήτηση

(α) Υποστήριξη τουριστικών επιχειρήσεων για την προετοιμασία της επόμενης μέρας
Βασικός στόχος των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επόμενη μέρα, όταν θα καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία τους και η προσέλκυση επισκεπτών.

(α) Συμβουλές και Οδηγίες επικοινωνιακής διαχείρισης από τουριστικές επιχειρήσεις
Χρήσιμο θα ήταν η Γενική Γραμματεία ή ο ΕΟΤ, αξιοποιώντας την επικοινωνιακή εμπειρία του Visit Greece να ετοιμάσουν σχετικό συμβουλευτικό υλικό με οδηγίες και προτάσεις προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για ενέργειες προώθησης και επικοινωνίας με στόχο την προσέλκυση ή διατήρηση του ενδιαφέροντος δυνητικών πελατών τους

(β) Δυνατότητες δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τουριστικές επιχειρήσεις μέσω της ΓΓ Δια Βίου Μάθησης ή και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς
Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του τουρισμού θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους σε οργανωμένα προγράμματα εκπαίδευσης για να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για την οργάνωση της επιχείρησής τους τους σε πεδία όπως το marketing και η επικοινωνία (βλ, παραπάνω), η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.
Σε συνεργασία με το ΙΝΣΕΤΕ και τα κατά τόπους επιμελητήρια, που διαθέτουν έμπειρους εκπαιδευτές και έχουν υλοποιήσει σχετικά προγράμματα αλλά σε συνεργασία και με τις επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της Πύλης Ψηφιακής Αλληλεγγύης www.digitalsolidarity.gov.gr, η ΓΓ Δια βίου μάθησης θα μπορούσε να αξιοποιήσει υφιστάμενες πλατφόρμες e-learning για να προσφέρει τέτοια προγράμματα εκπαίδευσης σύντομης διάρκειας

(γ) Οδηγίες αξιοποίησης ψηφιακών προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν στο πλαίσιο της «Πύλης Ψηφιακής Αλληλεγγύης» www.digitalsolidarity.gov.gr (όπως προγράμματα για εξ αποστάσεως προσλήψεις προσωπικού κλπ)
Σήμερα στην Πύλη Ψηφιακής Αλληλεγγύης ένα σημαντικό φάσμα επιχειρήσεων προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιηθούν εξ αποστάσεως και από τουριστικές επιχειρήσεις. Από τις πιο σημαντικές τέτοιες υπηρεσίες είναι και η εξ αποστάσεως διαχείριση προσλήψεων προσωπικού, η ψηφιακή προσέλκυση πελατών κλπ. Ωστόσο, πολλές μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν για τις υπηρεσίες αυτές και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν. Χρήσιμο θα ήταν μέσω των Δήμων και των Επιμελητηρίων να διαχυθεί η πληροφορία ή/και να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν εισαγωγικά σεμινάρια.

Σχετικά με όλες τις ανωτέρω προτάσεις, παραμένω στη διάθεσή σας για μία αναλυτικότερη συζήτηση με στόχο να αναδειχθούν απτές και συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να ανακουφίσουν αλλά και να δώσουν ελπίδα στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιφέρειάς μου αλλά και συνολικά της χώρας μας.

Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής Κυκλάδων

Φίλιππος Φόρτωμας

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos