Καίρια ζητήματα στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης

19 Μαϊος 2020 22:16

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την παραχώρηση απλής χρήσης της παραλίας της Φτελιάς.


Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων, για την ενίσχυση της δομής «Βοήθεια στο σπίτι».
Παραχώρηση Μύλου του Δήμου Μυκόνου για τη φιλοξενία αρχαιολογικής έκθεσης και τη διαμόρφωσή του σε επισκέψιμο.

Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου και με αφορμή την έκδοση της από 15-05-2020 ΚΥΑ για την παραχώρηση απλής χρήσης της παραλίας Φτελιάς αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με κύριο αίτημα τη διαφύλαξη του φυσικού κάλλους και την προστασία του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη επιστολή να σταλεί στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με κοινοποίηση προς την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων και τους Βουλευτές των Κυκλάδων.
Επισημαίνεται ότι ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε και το 2017, έπειτα από την έγκριση από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων με την υπογραφή μάλιστα της τότε υπουργού Πολιτισμού προς την Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας να προχωρήσει στην παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας.
Αναφορικά με την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων, με σκοπό τη συνέχιση και ενίσχυση της δομής κοινωνικών υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», εγκρίθηκε ομόφωνα να προχωρήσουν οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής σύμβασης, η οποία θα καλύψει το χρονικό διάστημα από 01/01/2020 έως και 31/12/2020. Η υπογραφή της σύμβασης θα εξασφαλίσει την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων της δομής, καθώς επίσης τους σχετικούς πόρους για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της.
Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, για δεκαετή παραχώρηση χρήσης ενός Ανεμόμυλου, το οποίο αφορά στη διαμόρφωση του τελευταίου προς τη θάλασσα Μύλου σε επισκέψιμο μνημείο, τη φιλοξενία αρχαιολογικών εκθέσεων για τη μεσαιωνική και νεότερη ιστορία του νησιού και την πλήρη λειτουργία του ως Ανεμόμυλου. Με το τρόπο αυτό θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή που αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα και πόλο έλξης επισκεπτών, τόσο των μόνιμων κατοίκων του νησιού, όσο και των τουριστών κατά τους θερινούς μήνες.
Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:
«Στη σημερινή συνεδρίαση για άλλη μια φορά εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην εκμίσθωση της παραλίας της Φτελιάς που για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια το κεντρικό κράτος προσπαθεί να επιβάλει. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε την αλόγιστη ανάπτυξη χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον και το μοναδικό μυκονιάτικο τοπίο. Η Πολιτεία θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να αντιληφθεί ότι σε όλα υπάρχουν όρια. Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, στα πλαίσια του νόμου, για να προστατεύσουμε την παραλία της Φτελιάς».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos