Στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

04 Ιουνίου 2020 19:30

Ο τουρισμός, η υγειονομική θωράκιση των νησιών εν μέσω πανδημίας και η στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, κυριάρχησαν στη συζήτηση


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τον τέως Πρωθυπουργό της χώρας και Aρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Τον κ. Τσίπρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί της Ρόδου, συνόδευαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης. ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αναστασιάδης. και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης. Στη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, παρών ήταν και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Ο Περιφερειάρχης, υποδεχόμενος τον τέως Πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στο μήνυμα της εθνικής προσπάθειας που στέλνει η παρουσία του στη Ρόδο, σε μια περίοδο δύσκολη, λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω των εθνικών ζητημάτων που βρίσκονται σε ένα σημείο που χρήζει προσοχής. Παράλληλα, αναφέρθηκε την προσπάθεια της Περιφέρειας για την συνεχή υγειονομική θωράκιση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η κρίση, ώστε να καταστεί δυνατή η κεφαλαιοποίηση της προσπάθειας αυτής στον τουρισμό, μόλις η τουριστική αγορά τεθεί σε επανεκκίνηση.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
“Η παρουσία σας σήμερα εδώ, δίνει ένα ακόμα μήνυμα εθνικής προσπάθειας απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που μας ξεπερνά όλους. Χαίρομαι γιατί έρχεστε σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη, όχι μόνο λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και για τα εθνικά μας ζητήματα που βρίσκονται σε μια περίοδο όπου απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή”.

Η συζήτηση περιστράφηκε κατά κύριο λόγω γύρω από την πανδημία, τις υποδομές υγείας των νησιών, τις επιπτώσεις της στον τουρισμό και τις εκτιμήσεις για την δυνατότητα ανάκαμψης του τουρισμού των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, σε συνάρτηση με το θετικό επιδημιολογικό προφίλ τους. Επισημάνθηκε η ανάγκη για την προστασία της απασχόλησης και για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας κάθε επιχείρησης στα νησιά.
Τόσο ο ίδιος ο τέως Πρωθυπουργός, όσο και οι συνεργάτες του εξήραν την σημασία των επιδόσεων του Νοτίου Αιγαίου στον ελληνικό τουρισμό και επεσήμαναν το πόσο ανάγκη έχει όλη η χώρα, την επιστροφή στις επιδόσεις αυτές.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την υγειονομική θωράκιση των νησιών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών και των επισκεπτών τους, τονίζοντας ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί μια “λευκή Περιφέρεια”, με ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού στα νησιά του και χωρίς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα τόνισε ότι η Περιφέρεια διέθεσε μεγάλο μέρος των διαθέσιμων πόρων της για να εξοπλίσει τις μονάδες υγείας όλων των νησιών με υλικό απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Για πολλά συνεχή χρόνια το Νότιο Αιγαίο έφερε εντυπωσιακές πρωτιές στον τουρισμό. Πολλές από αυτές, τις φέραμε συνεργαζόμενοι και αυτό είναι ένα ακόμα υπέροχο μήνυμα: ότι η συνεργασία μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλους αυτούς τους μήνες δώσαμε τις μάχες μας και είμαστε εδώ για να τα επαναλάβουμε”, τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο τέως Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή. Προερχόμενος από την περιοδεία του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και τις συζητήσεις του με τους επιχειρηματίες, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τους εργαζομένους τους, σημειώνοντας ότι η τουριστική βιομηχανία ήταν αυτή που κράτησε όρθια τη χώρα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, συνεπώς, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει εκ νέου η πανδημία, θα πρέπει να υπάρξει ανταπόδοση.
Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
“Σας ευχαριστώ για την υποδοχή, σε μια όντως δύσκολη στιγμή. Έρχομαι από την Παλιά Πόλη, όπου ο κόσμος εξέφρασε την αγωνία του. Πρέπει να σκύψουμε όλοι με ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα των χιλιάδων εποχιακών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τουρισμό και των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων τους, που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει, κυρίως επειδή έχουμε την κακή εμπειρία του παρελθόντος της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης, όπου η ύφεση φέρνει ύφεση. Θα προσπαθήσω το επόμενο διάστημα να αναδείξω αυτά τα προβλήματα, για να διεκδικήσουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη για την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους στα νησιά σας, που είναι η ατμομηχανή της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας Ήταν αυτή που μας κράτησε στα χρόνια της κρίσης, άρα, πρέπει τώρα να το ανταποδώσουμε”.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos