300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου

01 Ιουλίου 2020 19:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου

test2

test2

Εξετάσθηκε το συνολικό πλάνο μεγάλου αριθμού έργων που υλοποιούνται στη Σαντορίνη από την ΔΕΥΑ Θήρας, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Την επίσκεψη του Προέδρου της ΔΕΥΑ Θήρας, Μανώλη Ορφανού, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στη Ρόδο.
Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε, εξετάσθηκε η πορεία υλοποίησης του συνολικού πλάνου μεγάλου αριθμού έργων που εκτελούνται στη Σαντορίνη, με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑ Θήρας, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας , στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, ενώ εξετάσθηκαν επιμέρους ζητήματα των έργων αυτών.
Πρόκειται για έργα ύδρευσης και επεξεργασίας λυμάτων, κρίσιμης σημασίας για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών σε κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης, δύο εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί και πέντε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν τα έργα:
1. Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Μεγαλοχωρίου Δ. Θήρας, προϋπολογισμού 193.000,00 € , που αφορά στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του οικισμού Μεγαλοχωρίου του Δήμου Θήρας.
2. Δίκτυο Ύδρευσης Βουρβούλου Δ. Θήρας , προϋπολογισμού 202.000,00 €, που αφορά στην υδροδότηση του οικισμού Βουρβούλου με αφαλατωμένο πόσιμο νερό από την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού Ημεροβιγλίου.
Τα δύο έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, “Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020”

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα:
1. Ύδρευση Εμπορείου Θήρας, προϋπολογισμού 3,89 εκ. €
Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης δυναμικότητας 2.000 κ.μ. την ημέρα και των συνοδών έργων αυτής στο Εμπορειό, καθώς και επέκταση δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 30.000 μέτρων, με το οποίο θα καλύπτονται οι συνολικές ανάγκες των οικισμών Εμπορείου, Περίσσας, Αγ. Γεωργίου, και Εξωμύτη.
Το έργο βρίσκεται στο στάδιο υποβολής τευχών δημοπράτησης για το υποέργο της προμήθειας της αφαλάτωσης, ενώ στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται η επέκταση του δικτύου.
2. Ύδρευση Έξω Γωνιάς Θήρας (προϋπολογισμού 927.000,00 €
Αφορά σε αντικατάσταση - επέκταση δικτύων ύδρευσης μήκους 8,4 χλμ. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή μίας νέας δεξαμενής, η ενίσχυση δύο υφιστάμενων δεξαμενών και η επέκταση του υφιστάμενου συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.
3. Επέκταση - Εκσυγχρονισμός Αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας, προϋπολογισμού 2,34 εκ. €
Αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας παραγωγής 2.000 κ.μ. ημερησίως για τις ανάγκες υδροδότησης των οικισμών Φηρών, Ημεροβιγλίου, Καρτεράδου και Βουρβούλου, καθώς και των συνοδών έργων αυτής.
Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκονται τα συνοδά έργα, ενώ στις 21 Ιουλίου 2020 δημοπρατείται το υποέργο της προμήθειας μονάδας αφαλάτωσης

Τα παραπάνω έργα 3 έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

4. Εγκατάσταση αφαλάτωσης - θέση Αγία Παρασκευή Δήμου Θήρας, προϋπολογισμού 10,2 εκ. €
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέας Μονάδας Αφαλάτωσης πλησίον του Αεροδρομίου, συνολικής δυναμικότητας 5.000,00 κ.μ./ημέρα σε παραγωγή πόσιμου νερού, η οποία χωροθετείται σε έκταση ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑ Θήρας . Η εν λόγω μονάδα θα τροφοδοτεί τα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης των οικισμών Καμαρίου, Βόθωνα, Μεσσαριάς, Έξω Γωνιά, Μέσα Γωνιά, Αγίας Παρασκευής και Μονόλιθου. Από τον οικισμό Έξω Γωνιά θα υδροδοτηθούν επιπλέον και οι οικισμοί του Πύργου Καλλίστης και Μεγαλοχωρίου. Στο φυσικό αντικείμενο της μονάδας περιλαμβάνονται επίσης και τα αναγκαία έργα υδροληψίας του θαλασσινού νερού.
Επίσης περιλαμβάνεται η αναγκαία τεχνική υποστήριξη (Σύμβουλος Υποστήριξης) για την υλοποίηση του τεχνικού υποέργου της Μονάδας Αφαλάτωσης, καθώς και οι αναγκαίες εργασίες ηλεκτροδότησης της σχετικής Μονάδας.
Το έργο είναι σε στάδιο υλοποίησης με προθεσμία υλοποίησης έως 19/12/2020 (περιλαμβάνεται 6-μηνη δοκιμαστική λειτουργία).

5. Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας, προϋπολογισμού 3,26 εκ. €
Το έργο αφορά στην επέκταση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φηρών Δήμου Θήρας για την εξυπηρέτηση ισοδύναμου πληθυσμού 20.000 ι.κ. με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Θήρας. Η υφιστάμενη ΕΕΛ λειτουργεί πλέον της 20ετίας και έχει σήμερα δυναμικότητα 10.000 ι.κ. με συνέπεια να παρουσιάζονται προβλήματα σωστής λειτουργίας, κυρίως την θερινή περίοδο λόγω της συνεχούς αύξησης των παροχών. Με την επέκταση θα καλυφθεί η ανάγκη εξυπηρέτησης δύο οικισμών Γ΄ προτεραιότητας, των Φηρών (Φηρά, Ημεροβίγλι και Βουρβούλος) και του Καρτεράδου.
Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί το κτίριο φυσητήρων, η δεξαμενή εξισορρόπησης, το φρεάτιο δικλείδων και τα έργα του αντλιοστασίου ιλύος, ενώ έχει παραληφθεί και το σύνολο του Η/Μ εξοπλισμού. Κατασκευάζεται το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού διάθεσης, ενώ το χερσαίο έχει ολοκληρωθεί.

Τα δύο παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας, Μανώλη Ορφανό, πως, τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας, είναι στο πλευρό του Δήμου και της ΔΕΥΑ Θήρας, προκειμένου, με τον πιο ομαλό τρόπο και το συντομότερο δυνατόν να παραδοθεί ο μεγάλος αριθμός έργων που βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών της Σαντορίνης, σε κρίσιμους τομείς όπως η ύδρευση και η διαχείριση των λυμάτων.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Στον εορτασμό της Θεοσκεπάστου...
Στη Μύκονο για την επίσημη ένα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείριση ζώων στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κακομεταχείρισ...

22 Μαϊος 2025
Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Πάρος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλ...

22 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Conference League: Η Τσέλσι πήρε την κούπα διαλύοντας 4-1 την Μπέτις

Conference League: Η Τσέλσι πήρε τη...

29 Μαϊος 2025
Ερώτηση του Μάρκου Καφούρου για ενδεχόμενες  εκμεταλλεύσεις της γεωθερμίας στη Μήλο

Ερώτηση του Μάρκου Καφούρου για ενδ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ