Κατερίνα Μονογυιού: 20 Ιουλίου 1974 η μαύρη επέτειος του έθνους μας

20 Ιουλίου 2020 12:30

5:30 το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 ξεκινά η πιο ύπουλη και βάρβαρη επίθεση των Τούρκων σε Έλληνες στη μαρτυρική Κύπρο.

Το αποτέλεσμα αυτής της εισβολής ήταν 3.000 νεκροί, 1.400 Ελληνες αγνοούμενοι & 150.000 πρόσφυγες. Αυτή την ημέρα θα την θυμούνται όλοι οι Ελληνες σαν την πιο μαύρη σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας. Μετά από 46 χρόνια οι Τούρκοι αψηφούν ακόμα όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις καταδίκες από τη διεθνή κοινότητα της παράνομης εισβολής και κατοχής σε ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό κράτος πλήρους μέλους της ΕΕ.

Σήμερα οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις μετατρέποντας την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου. Σαν έθνος και οργανωμένο δημοκρατικό κράτος οι Έλληνες στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος σε όποιον απειλεί την κυριαρχία της χώρας τους και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους απέναντι σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η 20η Ιουλίου 1974 είναι η μαύρη επέτειος του έθνους μας.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos