Φίλιππος Φόρτωμας: «Η στοχοποίηση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. προσβάλει την μεγάλη ιστορία και κοινωνική προσφορά του»

29 Ιουλίου 2020 21:46

Παρέμβαση για το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου) έκανε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, στη διάρκεια της


ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 29 Ιουλίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Φόρτωμας έδωσε αιχμηρές απαντήσεις στις ατυχείς και ανακριβείς αναφορές των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Συρμαλένιου και Φίλη, οι οποίοι ταύτισαν το άρθρο 90 του παραπάνω νομοσχεδίου αποκλειστικά με την περίπτωση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ενώ η συγκεκριμένη διάταξη αφορά όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα οποία παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμίζουν την αποπληρωμή των χρηματικών τους απαιτήσεων με τους οφειλέτες τους (φυσικά και νομικά πρόσωπα).

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. έχει διττό χαρακτήρα και αποστολή, διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα ΝΠΔΔ και εκκλησιαστικά ιδρύματα, δεδομένου ότι αφενός εκφράζει το θρησκευτικό συναίσθημα των ορθοδόξων Ελλήνων και αφετέρου έχει αναπτυχθεί σε πολύμορφο οργανισμό, «Ευαγούς Εθνικού Καθιδρύματος». Πρόσθεσε δε, ότι η Αποστολική Διακονία του Π.Ι.Ε.Τ. είναι νομικό πρόσωπο εκκλησιαστικού δικαίου, πρόεδρος της είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, το συμβούλιό της ορίζεται από την Εκκλησία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ΝΠΔΔ.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευεργετική συνεισφορά του Π.Ι.Ε.Ε.Τ. προς την τοπική κοινωνία, σημειώνοντας ότι το εν λόγω Ίδρυμα επιτελεί σπουδαίο εθνικό, θρησκευτικό και κοινωνικό έργο στο νησί της Τήνου και ανά την Ελλάδα μέσα σε οικονομικά δυσχερείς συνθήκες. «Κάθε στήριξη προς το Ιερό Ίδρυμα γίνεται επ’ ωφελεία της βιωσιμότητάς του και του κοινωνικού συνόλου», είπε στην ομιλία του ο κ. Φόρτωμας και κάλεσε τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να λοιδορούν το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και να βάλουν τέλος στις αναφορές σε καθαρά εκκλησιαστικά θέματα, τα οποία δεν αφορούν το εν λόγω νομοσχέδιο και την πολιτική ζωή, αλλά αποκλειστικά την ίδια την Εκκλησία.

«Η οποιαδήποτε δαιμονοποίηση καταστάσεων και προσώπων αποτελεί μέθοδο πολιτικής παραπλάνησης του παρελθόντος, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική και ουσιαστική συζήτηση, που αφορά στη διευκόλυνση, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συγκυριών, όλων αυτών των ιδρυμάτων που το κάθε ένα, από τη δική του πλευρά και πλαίσιο λειτουργίας του, παρέχει έργο ουσιαστικό στις τοπικές κοινωνίες.

Σε καμία περίπτωση η Εκκλησία δεν θα πρέπει να γίνεται πολιτικό εργαλείο. Η ελληνική πολιτεία και η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε κατά την ομιλία του ο Βουλευτής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos