Επίσκεψη – περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Τήνο

04 Αυγούστου 2020 13:41

Την Παρασκευή 31/7 και το Σάββατο 1/8 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε την Τήνο.


Μαζί με την Ιρέν Ρήγου και αντιπροσωπεία της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, το τυροκομείο, το δήμαρχο, την επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών και επίσης περιόδευσαν και μοίρασαν το πρόγραμμα του κόμματος στα μαγαζιά της Χώρας καθώς και στον Πύργο. Τέλος παρευρέθησαν και στη συναυλία για την κοινωνική κουζίνα υπέρ των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Στο Κέντρο Υγείας, συναντήθηκαν με την πρόεδρο κ. Παπαδοπούλου και με την επιστημονική διευθύντρια καρδιολόγο κ. Μπαλταρέτζου. Στη συνάντηση και υπό το πρίσμα της πανδημίας διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι ικανοποιητική, τόσο από πλευράς χώρου υποδοχής ενδεχόμενων περιστατικών (χώρος isobox), όσο και από πλευράς εξοπλισμού με την προμήθεια εξοπλισμού μοριακού τεστ, που πρόκειται άμεσα να εγκατασταθεί. Από πλευράς στελέχωσης ιατρικού προσωπικού, επιτακτικό αίτημα τους είναι η πρόσληψη τριών παθολόγων ή γενικών γιατρών και ενός ορθοπεδικού που όμως επίκειται άμεσα η ολοκλήρωση της πρόσληψης του. Επίσης πρόβλημα υπάρχει με το ακτινολογικό το οποίο λειτουργεί με δύο ακτινοδιαγνώστες αλλά χωρίς γιατρό ακτινολόγο. Σε ότι αφορά το λοιπό προσωπικό, νοσηλευτές και διοικητικούς θεωρούν ότι είναι καλυμμένοι και επίσης αναμένουν σύντομα την προμήθεια ενός σύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου. Σημαντική είναι η λειτουργία της τηλεϊατρικής, αφού για το διαβήτη είναι συνδεδεμένοι με το νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ για το παιδοψυχιατρικό με το νοσοκομείο της Σύρου. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει για τις διακομιδές έκτακτων περιστατικών, αφού πάνω από 5 μποφόρ υπάρχει αδυναμία μεταφοράς με πλωτό μέσο. Διεκδικούν επιτακτικά ένα πλωτό μέσο αποκλειστικά στην υπηρεσία της Τήνου. Από την πλευρά μας, αναδείξαμε για μια ακόμα φορά τη θέση μας για ξεκάθαρη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας που πρέπει να υπηρετείται με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό και επίσης αναδείξαμε την πρόσφατη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δέσμη κινήτρων οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών, ως μέτρα προσέλκυσης ειδικευμένων γιατρών στις νησιωτικές περιοχές.

Στο δημαρχείο ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιάννη Σιώτο, όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του νησιού. Καταρχήν το οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο υπήρξε χρηματοδότηση κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ποσό 1.125.000 ευρώ (επεξεργασία αποθηκευμένων και νέων σύμμεικτων αποβλήτων) και το οποίο κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας ανατέθηκε σε ανάδοχο, όπως επίσης και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πρόσφατη φωτιά και καταστροφή δύο οχημάτων και του δεματοποιητή για το οποίο ο δήμος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα εφετών. Ένα δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η αποκατάσταση του δρόμου στο παραλιακό μέτωπο προς τον Άγιο Φωκά, όπου αμφισβητείται αν είναι ευθύνη του δήμου ή της περιφέρειας. Ένα τρίτο θέμα που φαίνεται ότι επιτέλους μπαίνει σε καλό δρόμο, είναι το θέμα του λιμένα, όπου η μελέτη αποκατάστασης τροποποιήθηκε βάσει των προτάσεων των καπεταναίων των πλοίων της γραμμής καθώς και του λιμενάρχη. Επίσης συζητήθηκε το οικονομικό έλλειμμα του δήμου όπως προέκυψε από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ ο δήμαρχος ενημερώθηκε από εμάς και για την τελευταία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τους ΟΤΑ, με την ψήφιση τροπολογίας με την οποία στις αρχές του έτους θα παρακρατούνται από την κρατική ενίσχυση οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τέλος ο δήμαρχος μας ευχαρίστησε γιατί αναδείξαμε τη θέση του δήμου σχετικά με το ΠΙΙΕΤ και το διακανονισμό του με την αποστολική διακονία.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την επιτροπή αγώνα κατά των ανεμογεννητριών, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Σιώτος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Μαρκουΐζος, η έπαρχος Νατάσσα Δεληγιάννη, ο Παναγιώτης Κροντηράς εκ μέρους της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Βιδάλης εκπρόσωπος του «Κοινού Τηνίων» και ο Τάκης Καλογεράτος, πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση έγινε βεβαίως και υπό το φως της πρόσφατης δήλωσης του Νίκου Συρμαλένιου για τις απαράδεκτες διώξεις των 100 πολιτών της Τήνου, όπου από μέλη της επιτροπής εκφράστηκαν ενστάσεις και αντιρρήσεις για το πνεύμα της ανακοίνωσης. Άλλοι θεώρησαν τη δήλωση καθαρά υπέρ της Ενεργειακής, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι αυτό που ζητείται, δηλαδή η έναρξη διαλόγου όλων των πλευρών με αίτημα την άρση του αδιεξόδου με ταυτόχρονη παύση των διώξεων και της επένδυσης αλλά και με καταβολή αποζημίωσης από το κράτος προς την επιχείρηση για τις ζημιές που έχει υποστεί, είναι ουτοπικό, διότι ανοίγει φάμπρικα αποζημιώσεων προς όλους τους επενδυτές. Πέραν αυτού η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα ουσίας της ενεργειακής πολιτικής και της αξιοποίησης των ΑΠΕ, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων στο αίτημα για αναστολή όλων των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών έως την ψήφιση του χωροταξικού για τις ΑΠΕ. Εν κατακλείδι από την πλευρά μας επαναλάβαμε ότι εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μεγάλα βιομηχανικά πάρκα και ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στον αγώνα ενάντια στις διώξεις. Ταυτόχρονα τους προτείναμε να συντονιστούν με τις αντίστοιχες επιτροπές των άλλων νησιών και να διεκδικήσουν συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΝ, έτσι ώστε να υπάρξει διεκδίκηση και πίεση προς το ανώτατο επίπεδο.

Στο τυροκομείο έγινε συνάντηση με το διευθυντή του αγροτικού συνεταιρισμού Μάνθο Βίλλα, καθώς και με εργαζόμενους, όπου αναπτύξαμε εν συντομία τις απόψεις μας σχετικά με την περίοδο που διανύουμε και τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα μεγάλη κρίση την ελληνική οικονομία, με ότι αυτό σημαίνει για τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις. Σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς συνεταιρισμού, παρουσιάζει η διαδικασία επεξεργασίας και κονιορτοποίησης των κλαδιών, που στη συνέχεια μετατρέπονται σε πλούσιο λίπασμα εμπλουτισμού των εδαφών.

Τέλος στην ομιλία του ο Νίκος Συρμαλένιος προς τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις περιοδείες του κλιμακίου του κόμματος στη Χώρα και στον Πύργο, αναπτύξαμε τις θέσεις του προγράμματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΌΡΘΙΟΙ» που προτάσσει τη γενναία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos