Άμεση έγκριση της ειδικότητας “Τεχνικός Οχημάτων” του ΕΠΑΛ Σύρου»: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

02 Σεπτεμβρίου 2020 17:03

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Α΄  ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ   με την οποία ζητά να εγκριθεί άμεσα η ειδικότητα "Τεχνικός Οχημάτων" του ΕΠΑΛ Σύρου που "κόπηκε" από το Υπουργείο Παιδείας.


Όπως αναφέρει η επιστολή, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στον τομέα της παιδείας και μάλιστα στον τόσο ευαίσθητο τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης. Στη Σύρο και παρά τη θετική γνωμοδότηση της Περιφερειακής Διευθύντριας εκπαίδευσης, αποφασίστηκε η κατάργηση της ειδικότητας "Τεχνικός Οχημάτων", της Γ΄ Τάξης του Μηχανολογικού Τομέα, για το έτος 2020-2021, ύστερα από σχετική Υπουργική Απόφαση.  Παρά το ότι η συγκεκριμένη ειδικότητα επιλέγεται για πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο και παρουσιάζει μεγάλη δυναμική, δίνοντας τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης σε πολλούς αποφοίτους, το Υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης ειδικότητας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εγγραφές και αναμένεται αύξηση συμμετοχής των μαθητών στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos