Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα σε Σύρο και Μήλο

29 Σεπτεμβρίου 2020 16:24

Τη Σύρο και τη Μήλο επισκέφθηκε το χρονικό διάστημα από 23 έως 28 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Το πρωί της Πέμπτης 24/9 παραβρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ερμούπολη της Σύρου, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, επί την εορτή της Παναγίας της επικαλουμένης "Φανερωμένη".

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια της Υπηρεσίας κα Φωσκόλου Μαίρη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Δασών και αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων καθώς και υπηρεσιακά θέματα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Φόρτωμας παραβρέθηκε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην πλατεία του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Φανερωμένης στα Χρούσσα, από τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Καθολικών π. Πέτρο Στεφάνου, στην κορύφωση του οκταήμερου εορτασμού της Παναγίας Φανερωμένης.

Την Παρασκευή 25/9 μετέβη από τη Σύρο στο νησί της Μήλου, όπου, κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του, συναντήθηκε με εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων, συζητώντας μαζί τους για τα ζητήματα που αφορούν τη Μήλο και απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως είναι ο τουρισμός, η αλιεία κ.α..

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής 25/9 ο κ. Φόρτωμας παραβρέθηκε στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (ή Σιδεριανού) στην περιοχή Χάλακας, στη μνήμη του ομώνυμου Αγίου.

Το Σάββατο 26/9 επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μήλου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της δημόσιας υγειονομικής μονάδας του νησιού, Κώστα Μακρή και την Επιστημονική Διευθύντρια, οδοντίατρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Μόρφω Βάλλα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα γύρω από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του covid-19, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται γενικότερα με την εύρυθμή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Επίσης, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μήλου, Μανώλη Μικέλη και την Έπαρχο Έλλη Χωριανοπούλου με τους οποίους συζήτησε για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για θέματα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο, και την αναπτυξιακή πορεία τόσο της Μήλου όσο και των νησιών Σίφνου, Σερίφου και Κιμώλου, τα οποία ανήκουν διοικητικά στο Επαρχείο Μήλου.

Ακόμη, συναντήθηκε με τον νέο λιμενάρχη Μήλου Πλωτάρχη Ζήνωνα Πετρίδη, τον υποθηκοφύλακα του νησιού Στυλιανό Λιβάνιο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αστυνόμο Β΄ Μηνά Μακρίδη, όπως και με το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Μήλου. Ο Βουλευτής κατά τις συναντήσεις που είχε στο νησί συνοδεύτηκε από την Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, Στυλιανή Μαρκαντώνη.

Μετά το πέρας των επισκέψεών του ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: "Συνεχίζοντας τις επισκέψεις μου στα νησιά μας, για ακόμη μία φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω με θεσμικούς και πολίτες τα θέματα που τους αφορούν, να ακούσω τους προβληματισμούς τους και να αφουγκραστώ τις αγωνίες τους. Μέσα στις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε, είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι όσοι, από οποιαδήποτε θέση και αν κατέχουν, προσπαθούν να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα.

Ιδιαίτερα να τονίσω την ανάγκη επίσπευσης των έργων του αεροδρομίου Μήλου, της υποβολής μελετών για τα θέματα του λιμένα και του αποχετευτικού στο Αδάμαντα καθώς και πλήθος άλλων θεμάτων που χρίζουν φροντίδας. Επίσης να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Μήλου για την βελτίωση των κτιριακών και ιατρικών υποδομών της μονάδας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε ότι υπήρχαν πολλά που δεν έγιναν, ενώ θα μπορούσαν, ειδικά με τη λειτουργία, εδώ και λίγες μέρες, της Τηλεϊατρικής και με την έλευση ιατρών, τους ελάχιστους αυτούς μήνες που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση. Χρόνια θέματα που λίμναζαν στο Κέντρο Υγείας Μήλου, παίρνουν τον δρόμο τους και η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά. Όλοι μαζί ενωμένοι, θα συνεχίσουμε δυναμικά να διεκδικούμε και να κτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους των νησιών μας".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos