Παρέμβαση της Βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού

03 Οκτωβρίου 2020 12:55

Στο πλαίσιο των ζητημάτων που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, αναφέρθηκε η προσπάθεια της Βιβλιοθήκης της Βουλής για την διάδοση


ακουστικών βιβλίων μέσα από τη δράση 'Διαβάζω για τους άλλους'. Η κυρία Μονογυιού, με την ευκαιρία της παρουσίας της υπεύθυνης για την Ειδική Αγωγή Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρίας Ζαχαράκη, πρότεινε την έκδοση και την εισαγωγή ακουστικών λογοτεχνικών βιβλίων και στην εκπαίδευση, από το δημοτικό μέχρι το Γυμνάσιο και το Λύκειο, με σκοπό να παρέχονται ίσες ευκαιρίες στη γνώση σε παιδιά με δυσλεξία και με προβλήματα όρασης. Η κ. Μονογυιού, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Κυρία Πρόεδρε, κυρία Γενική Γραμματέα με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την δυσλεξία, η οποία είναι 5-11 Οκτώβρη θα ήθελα να σας καταθέσω την πρόταση μου. Πρόκειται για την εισαγωγή ηχητικών βιβλίων στην εκπαίδευση, όπως λογοτεχνικά βιβλία. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να μπουν πέντε ηχητικά λογοτεχνικά βιβλία στο Δημοτικό, πέντε αντίστοιχα στο Γυμνάσιο και πέντε αντίστοιχα στο Λύκειο. Τα παραπάνω θα μπορούσε να τα επιλέξει η Βιβλιοθήκη της Βουλής και να δημιουργηθούν ηχητικά βιβλία καθώς όλοι έχουμε δικαίωμα στη γνώση. Θεωρώ πως θα είναι κοντά μου η Πρόεδρος, η Υφυπουργός κ. Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας καθώς γνωρίζω την ευαισθησία και των τριών για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες."

 



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos