Η Κατερίνα Μονογυιού για τις φωταγωγήσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την δυσλεξία

09 Οκτωβρίου 2020 01:11

Με πρωτοβουλία της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού και του Πανελλήνιου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής φωταγωγήθηκε σήμερα


η Βουλή των Ελλήνων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την δυσλεξία. Πολλοί Δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κ. Μονογυιού, εκ των οποίων και οι μεγαλύτεροι της χώρας. Ειδικότερα, ο Δήμος Αθηναίων φωταγώγησε το συντριβάνι της Ομόνοιας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης το συντριβάνι στην Πλατεία Ξαρχάκου, ο Δήμος Πειραιά το Δημοτικό Θέατρο ενώ οι υπόλοιποι Δήμοι φωταγώγησαν ως επί το πλείστον το Δημαρχιακό Μέγαρο τους.

Αρωγοί στην ενέργεια της βουλευτού στάθηκαν ο εφευρέτης-καθηγητής κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής και ο Πρόεδρος του κ. Μπακιρτζής, η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κ. Βούλα Κοζομπόλη.

Στη φωταγώγηση της Βουλής παρευρέθηκαν οι Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης και Πρόεδρος Ελλήνων Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς αγώνες και οι Olympians Κώστας Φιλλιπίδης (άλμα επί κοντώ), Δημήτρης Παπανικολάου (καλαθοσφαίριση), Μαρία Σαμορούκοβα (καλαθοσφαίριση), Ντενίζ Δημάκη (τρίαθλο). Στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε η Φωτεινή Βαβάτση Olympian (τοξοβολία).

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, ο πρωταθλητής της κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, ο πασίγνωστος καλλιτέχνης κ. Πάνος Μουζουράκης και άλλοι στήριξαν την κοινωνική δράση που αποβλέπει στο να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας για το θείο δώρο της δυσλεξίας.

Η γνώση, η κατανόηση, η αποδοχή, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη μας οδηγεί τους δυσλεξικούς στην επιτυχία και στην ευτυχία.

Τους ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.

Χατζημάρκο, τους Δημάρχους Αθηναίων κ. Μπακογιάννη,  Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, Πειραιά κ. Μώραλη, Άργους κ. Καμπόσο, Σύρου κ. Λειβαδάρα, Κέας κα. Βελισσαροπούλου, Μυκόνου κ. Κουκά, Σπάρτης κ. Δούκα, Κατερίνης κ. Κουκοδήμο, Αμοργού κ. Καραΐσκο, Χαλκίδας κ. Βάκα, Σαντορίνης κ. Σιγάλα και Δελφών κ. Ταγκαλή που δέχθηκαν να φωταγωγήσουν τα κτίρια ή τα σιντριβάνια των πόλεών τους, για να επιστήσουν την προσοχή και να στείλουν ένα μήνυμα ενθάρρυνσης προς τους συμπολίτες μας που ζουν με την δυσλεξία.


Στόχος είναι να αντιμετωπίζονται δίκαια και να νιώθουν υπερήφανα τα παιδιά με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής, όπως επίσης και οι οικογένειές τους. Ενθαρρυντικό είναι και το μήνυμα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 
DavidSasoli, με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την δυσλεξία που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, αναφορικά με την στήριξη του στις ανάλογες δράσεις του EuropeanDyslexiaAssociation. Όπως δήλωσε: «Η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες αντιμετωπίζονται ακόμα με ελλειπή τρόπο. Αυτές οι ανισότητες ακόμα καθιστούν μια μεροληπτική πρακτική και ως εκ τούτου είναι ουσιώδες να σπάσουμε όλα αυτά τα φυσικά και πολιτισμικά βαρίδια που γενούν ανισότητες.»

Τα hashtagsγια την προώθηση του μηνύματος σήμερα είναι #EDADyslexiaDayκαι #UnidosPorLaDislexia

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos