Αντιμετώπιση των περιστατικών βίας και εγκληματικότητας στη Μύκονο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

20 Οκτωβρίου 2020 13:53

Σε απάντησή του σε ερώτηση της Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού στις 23/9/2020 σχετικά με τα αναγκαία μέτρα


για την ενίσχυση των Υπηρεσιών Ασφαλείας λόγω των περιστατικών βίας στη νήσο Μύκονο , προχώρησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Ελευθέριος Οικονόμου. Ο Κύριος Υφυπουργός τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική μείωση του αριθμού των κλοπών-διαρρήξεων (68.8%), των κλοπών τροχοφόρων (8.57%) και των ληστειών (20%).

Κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, ικανός αριθμός θέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, καλύφθηκαν στο σύνολό τους. Επισήμανε δε ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών ,με την προκήρυξη και την πλήρωση ικανού αριθμού θέσεων για την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων και υποσχέθηκε ότι περαιτέρω προσπάθεια για ενίσχυση θα καταβληθεί κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις . Επίσης σημείωσε την δυνατότητα που έχει δοθεί στο Διευθυντή της Δ.Α Κυκλάδων να αποσπά προσωπικό μέχρι του βαθμού Αστυνόμου Ά ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες ,ενισχύοντας έτσι για όσο χρόνο απαιτηθεί το Α.Τ Μυκόνου.

Απάντηση στην από 23-09-2020 με αριθμό 9942 ερώτηση της Βουλευτή κας Α. ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και πλέον των διαλαμβανομένων στο υπ’ αριθ. 7017/4/23758-ε’ από 04-05-2020 (παράγραφοι δ’ - στ’) έγγραφό μας, επί της με αριθμό 5223/ 27-03-2020 ερώτησης της ιδίας Βουλευτή, σας γνωρίζουμε ότι ενδεικτική της πληρότητας του ακολουθούμενου στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά και της έντονης δραστηριοποίησης του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, αποτελεί η μείωση του αριθμού των κλοπών - διαρρήξεων, των κλοπών τροχοφόρων και των ληστειών στην περιοχή εδαφικής του αρμοδιότητας, για το οκτάμηνο τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, κατά 68,08%, 8,57% και 20%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πλέον των ανωτέρω, σημειώνεται ότι το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλει προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες που προκύπτουν από την ορθολογική κατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη Διεύθυνση Αστυνομίας (Δ.Α.) Κυκλάδων, επισημαίνεται ότι προκηρύχθηκε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, ικανός αριθμός θέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, οι οποίες καλύφθηκαν στο σύνολό τους, ενώ ανάλογη
προσπάθεια θα καταβληθεί για την περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του ιδίου έτους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για την αντιμετώπιση φαινομένων εγκληματικότητας που ανακύπτουν στη νήσο Μύκονο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου λόγω της

αυξημένης προσέλευσης επισκεπτών και για την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, με σχετικές διαταγές του Αρχηγείου, το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ενισχύεται, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με αστυνομικούς Υπηρεσιών ασφαλείας και μέσα.

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos